Sumrak saga PomracenjeDOČEK NOVE 2011, PROGRAM RTS

Filmovi 72 dana i Ženu sa slomljenim nosem na RTS-u

 

Radio-televizija Srbije (RTS) najavila je danas da će tokom novogodišnjih praznika od 31. Decembra do 15. januara na svojim programima emitovati 60 igranih i dugometražnih animiranih filmova.

-U idućoj godini nastavićemo sa koncepcijom ustanovljenom 2007. Po mom dolasku. I komercijalni i umetnički i domaći film. Naša publika je cela Srbija i moramo da vodimo računa o različitim ukusima – rekao je odgovorni urednik Redakcije filmskog i stranog serijskog programa Ivan Karl, na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Prva sezona serije "Igra prestola" od danas u prodaji na DVD-u!

Karl je najavio i da će u januaru RTS premijerno prikazati film režisera Danila Šerbedžije „72 dana“ sa Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi, kao i „Ženu sa slomljenim nosem“ režisera I scenariste Srđana Koljevića.

RTS će emitovati poslednji iz serijala filmova o DŽemsu Bondu „Zrno utehe“ (Quantum of Solace), „Nacionalno blago 2″ (National treasure 2“ sa Nikolasom Kejdžom i „Plaćenike“ (Expendables) za koje je režiser Silvester Stalone angažovao zvezde akcionog filma Džejsona Stetema, Džeta Lija, Brusa Vilisa, Arnolda Švarcenegera i druge.

Povezana vest:  Novi filmovi u decembru

Stižu i svetski hit film „Sumrak“ (Twilight), „Devet“ (Nine) sa Danijelom Dej Luisom inspirisan filmom „8 i po“ Federika Felinija, romantična komedija sa DŽenifer Aniston „Neočekivan ljubav“ (Love Happens) i drugi filmovi, uz dokumentarac Martina Skorsezea „Rollingstones: Shine a Light“.

Za najmlađe RTS će prikazati sinhronizovane na srpski jezik filmove „Nindža kornjače“, animirano „Pilence“ (Chicken Little) i „Lilo I Stič“ (Lilo and Stitch).

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Na otpadu opušteno, ukućani pomalo nervozni zbog nominacija

U okviru ciklusa „FEST-ove premijere“ od 13. do 20. februara iduće godine i „Oskarovci“ od 26. februara do 6. marta, RTS će prikazati filmove „Čitač“ (The Reader), „Braća“ (Brothers), „Spaliti posle čitanja“ (Burn After Reading), „Katanac za bol“ (The Hurt Locker) i „Biće krvi“ (There Will Be Blood).