umetnici

VELIKI BRAT 2011

Ukućani se rastali od otpada, Draganina otrovna strela pogodila Nirmala

Veliki Brat je probudio ukućane i i novo jutro je osvanulo a ukućani se po prvi put bude svi zajedno.

Nakon što je Dragana napustila kuću Velikog Brata glasovima ukućana, niko nije bio previše tužan zbog toga. Izgleda da se Dragana zamerila mnogim svojim cimerima i nije ostavila dobar utisak na njih.

S obzirom da će od sada svi ukućani živeti u luksuznoj kući, Veliki Brat im je pružio priliku da se oproste od otpada. Takođe, dozvolio im je da ponesu jedan predmet kako bi gajili lepu uspomenu na dane provedene u oskudici.

Nakon toga ukućani se vraćaju u kuću i dobijaju informacije o tome ko će sa kim biti vezan u novom nedeljnom zadatku.

Neraskidive veze

Novo jutro u kući Velikog Brata donosi novitete, jedan ukućanin manje i novi nedeljni zadatak.

U novom nedeljnom zadatku ukućani će četiri dana provesti vezani jedni za druge. Neki su bili iznenađeni svojim parom, neki oduševljeni a neki pak veoma razočarani.

Kada je Veliki Brat saopštio Nemešu da će Marijana biti vezana za Bojanu i Lestera malo je reći da je on to sačekao sa nevericom. Bio je vrlo tužan a kap koja je prelila čašu bila je činjenica da je njegov par Ema. Već u ispovedaonici počeli su da se prepiru a Nemeš je izjavio da će sledeće nedelje sigurno biti nominovan, baš zbog Eme.

Pored toga što će biti vezani, ukućani moraju svom paru da pomažu oko pranja zuba, nanošenja bilo kakvih preparata a muški ukućani će šminkati svoje partnerke.

Parovi su Radiša i Slavica, Duško i Horvat, Nikola i Tamara, Soraja i Nirmal, Nemeš i Ema, Lester, Bojana i Marijana.

Da li će ukućani poslušati Velikog Brata i upoznati svog partnera ili će nastati nepremostive prepreke među njima samo od njih zavisi.

Par ili nepar

Novo jutro u kući Velikog Brata obeleženo je vezama koje su stvorene kao rezultat nedeljnog zadatka.

Ukućani imaju problema oko navikavanja na svoje partnere a da stvar bude komplikovanija, moraju i da vode računa o njihovoj higijeni. Nemeš ne krije nezadovoljstvo zbog svoje parnerke Eme i ne trudi sa da joj olakša nedeljni zadatak. Posebno se to nezadovoljstvo moglo videti tokom noći kada su Nemeš i Marijana ležali jedno pored drugog, ljubili se i mazili.

Povezana vest:  Serija “Britansko blago, američko zlato” na Discovery kanalu

Ostali parovi su zadovoljni i koriste maksimum zadatka kako bi što bolje upoznali svoje partnere.

Duško i Horvat deluju kao najprikladniji par. Horvat je u bazenu a Duško sedi pored. Obojici prija novi nedeljni zadatak. Nikola i Tamara takođe izgledaju kao skladan par. Naravno, Nemeš i Marijana su veoma razočarani, ali ostaje da vidimo da li će ipak pružiti šansu svojim partnerima.

Najbolji prijatelji

Nedeljni zadatak u kom su ukućani vezani jedni za druge, većini se jako dopao. Mada ima i onih koji bi pre seli na električnu stolicu nego bili vezani za svog para.

Taman kad su svi zajedno okrenuli leđa otpadu i preselili se u kuću, Ema je mislila da će malo manje viđati Nemeša. Njene molbe nisu bile uslišene, upravo se desilo ono što ni ona ni Nemeš nisu očekivali, narednih par dana biće nerazdvojni. Veliki Brat po svaku cenu želi da pomiri ili pak zbliži ova dva ukućanina.

Ostali su imali više sreće kao da su sami birali svoje parove. Bojana, Marijana i Lester za sad odlično funkcionišu iako njih troje čine par. Ema je očekivala da Lester bude njen par a Nemeš da bude vezan za Marijanu i Bojanu, ono što je sigurno da njihove želje nisu ispunjene. Ema i Nemeš su danas u više navrata razgovarali i došli do zaključka da od kad su vezani jedno za drugo više se prepuštaju svom poroku, kako bi smirili obostranu netrepelivost.  Veliki Brat želi da se svi upoznaju, još više zbliže i što bolje zabave.

Marijana i Nemeš opet razdvojeni

Veliki Brat na sve misli. Pošto su svi podeljeni u parove red je da svaki par ima svoj krevet.

Kako bi sprečio mešanje parova Veliki Brat je od jednog povezanog velikog kreveta napravio više malih. Većina ukućana je presrećna, ali ne i Nemeš i Marijana.

Najpre ih je Veliki Brat razdvojio u Koloseumu na nekoliko nedelja, a sada kada su svi na okupu, ne mogu zajedno da spavaju.

Povezana vest:  Nova turska serija "Beskrajna ljubav", uskoro na TV Pinku

Izgleda da Veliki Brat stavlja na probu ovaj platonsko-prijateljski par. Ne znamo da li Nemešu teško pada što ne spava pored Marijane ili što će Ema biti ta sa kojom će delti krevet. Kako god da je Veliki Brat zna šta je najbolje za svoje ukućane. Ostali ukućani se druže i koriste sunčan dan kako bi proveli što više vremena u dvorištu.

Draganina otrovna strela

Dragana je sinoć napustila kuću Velikog Brata. U skladu sa pravilima svaki izbačeni ukućanin ispaljuje otrovnu strelu.

Draganina otrovna strela nalaže da će onaj koga ona izabere pevati njenu pesmu „Primadona“, s tim što će uz to raditi sto predeset sklekova. Izabrani ukućanin će tri puta dnevno narednih sedam dana postupati po Draganinim pravilima. Dragana nije očekivala da bude nominovana od većine ukućana i samim tim je razočarana. Rekla je da se sve vidi kakav je ko i dodala da je posebno zamerila Horvatu i Nemešu. Ipak otrovnu strelu nije ispalila na Nemeša ni Horvata, čak ni na svoju večitu rivalku Soraju, već na Nirmala. On je očekivao ovakav ishod i smatra da će biti uspešan. Sklekovi mu ne prestavljaju nikakav problem ali je zgrožen pesmom koju će morati da peva. Smatra da pesma nije na njegovom intelektualnom nivou, ali od Dragane nije ništa  pametnije ni očekivao.

Od mržnje do ljubavi?

Zbližavanje u kući je za sada na dobrom putu. Parovi se trude da previše ne zanovetaju jedno drugom sa potrebama.

Najzanimljivije je muškom delu para, jer moraju da šminkaju devojke, da čekaju dok se feniraju i doteruju. Nemešu nije bilo baš sve jedno kad je morao da šminka Emu, da joj stavlja kreon u oko. S obzirom da su imali mala neslaganja, Ema i Nemeš dobro za sada funkcionišu, ali pitanje je vremena kad će doći do sledeće svađe. Danas su Tamara i Soraja imali prvi kontakt u kući. Tamara je priznala Soraji da u početku nije imala baš najbolje mišljenje o njoj. Soraja komentariše kako čovek može da pogrešno proceni nekog dok ga ne upozna. Tamarino mišljenje se polako menja i ona shvata da bi zapravo mogla ostvariti dobar odnos sa Sorajom. Izgleda da je zadatak, imitiranje Zdravka Čolića, na Duška ostavio veliki uticaj, jer po ceo dan peva „Glavo luda“.

Povezana vest:  SRBIJA I REGION SU SPREMNI: Stižu srpski Kardašijani! ONI SU ADAKTAROVI! Zašto su promenili imena i lični opis, kako su se obogatili?! Ko je zapravo BOG OBRVA SA BALKANA?! USKORO NA PINKU!

Vajari

Ukućani su dobili novi zadatak u kojem će moći da izraze svoju umetničku notu, ili bolje rečeno „vezani“ talenat.

Svaki par / trojka je dobila određenu količinu gline i sav potreban alat. Slobodnim rukama treba da vajaju skulpturu koja će oslikavati odnos između vezanih ukućana. Dakle, rukom koja je vezana ne rade ništa, samo slobodnom. Ukućani koji su vezani u trojku, u ovom zadatku učestvuju tako što ukućanin u sredini komanduje radovima, a dvoje preostalih slobodnim rukama vajaju. Pošto je Veliki Brat uvek bio perfekcionista i ljubitelj umetnosti, posebnu pažnju će obraćati na detalje i trud koji će uložiti ukućani. Zato trebaju biti što kreativniji u prestavljanju njihovih veza i ličnih odnosa. Skulpturu koju naprave moraju sačuvati do kraja zadatka, jer će ona simbolizovati njihovu „vezu“.

Izvini princezo

Danas je došlo do prve svađe u vezama. Iznenađujuće, konflikt se dogodio izemeđu Tamare i Nikole.

Tačnije, Tamari je zasmetalo što je Nikola ne sluša i što želi da bude samo kako on želi. Kaže mu da ne mogu da funkcionišu dok su vezani a da se ne dogovaraju oko toga šta će i kako da rade, i kuda da idu. Nakon toga su otišli do pušaonice, gde je Tamara ukazala Nikoli na njegovo ponašanje koje joj se nije svidelo. Nakon toga joj se Nikola izvinuo i rekao „Oprosti princezo“. Drugi deo ukućana je u spavaćoj sobi. Marijana gleda slike svoje ćerke i priča Nemešu o njoj. Razgovaraju o tome kako će se odvijati stvari nakon njihovog izlaska iz kuće. Nemeša brine kako će se ljudi u njenom kraju ponašati prema njoj i da li će je povrediti. Zato kaže da bi bilo lakše kad bi on prvi izašao, ali ako se desi da ona izađe, reći će joj kome da se javi.