pink

Mitrović: Ne možete sprečiti Pink da objavljuje

 

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović izjavio je danas u Beogradu da institucije Hrvatske ne mogu sprečiti Pink da objavljuje informacije o incidentima na čijoj su meti Srbi u Hrvatskoj ili o tamošnjim neispravnim proizvodima.

Reagujući na zahtev Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske da vlasti Srbije preduzmu mere zbog emitovanja „negativnih i neosnovanih sadržaja“ o Hrvatskoj na televiziji Pink, Mitrović je saopštio da nikakva reagovanja institucija u Hrvatskoj ne mogu da spreče Pink da objavljuje informacije.

Povezana vest:  Ridli Skot snima mini seriju o eboli

-Ne mozemo prikrivati i ne objavljivati informacije o robi i proizvodima iz Hrvatske koji su neispravni, zagađeni ili otrovni, a prodaju se na srpskom tržištu. Što se tiče otimanja srpske imovine, to prepuštamo međunarodnim institucijama kao i Vašim i našim pravosudnim organima – naveo je on u saopštenju upućenom Ministarstvu spoljnih poslova Hrvatske.

Mitrović naglašava da „profesionalni, moralni i etički standardi“ Pinka navode na odgovorno ponašanje u kategoriji zaštite srpskih potrosaca.

Povezana vest:  ZAGREBAVANJE - NOVA MTV-JEVA EMISIJA KOJA POKAZUJE COOL LICE ZAGREBA, IDA PRESTER PONOVO U ULOZI VODITELJKE

-Mislim da ćete i sami shvatiti da su vaše izjave neprimerene diplomatskoj i korektnoj komunikaciji. Ako slučajno imate bilo kakvu sumnju u nezakonit rad TV Pink, voleli bismo to da čujemo – naveo je Mitrović.

Hrvatska strana je predstavniku ambasade Srbije u Zagrebu danas izrazila „najoštriju osudu i zabrinutost zbog emitovanja negativnih i neosnovanih sadržaja“ o Hrvatskoj, njenim institucijama i hrvatskim privrednim subjektima u programu televizije Pink.

Povezana vest:  Džejmi Hajneman i Adam Sevidž u novom serijalu Discovery kanala Nezaustavljive lančane reakcije

Mitrović je posle odluke hrvatskih vlasti da oglase prodaju jahte koju su mu zaplenjenile, zabranio emitovanje hrvatske muzike, filmova, reklama na svojoj televiziji.