BB-Venezuela20120302_1589

Premijere na kanalu Animal Planet: Najveći i najopasniji, Veterinar sa plaže Bondaj i Spasilac iz divljine

Najveći i najopasniji

Emisija „Najveći i najopasniji“ prati biologa Najla MekKana koji se bavi divljim životinjama dok odlazi u potragu za najvećim i najopasnijim životinjama širom sveta. Najl se penje na vrhove planina, prelazi reke u džunglama, putuje preko santi leda na Arktiku, savladava pustinjske dine, prkosi opasnosti i ulazi u legendu. On istražuje svedočanstva lokalnog stanovništva i prilazi raznim monstruoznim bićima bliže nego što se drugi usuđuju. Najlov neustrašiv pristup je rezultat velikog broja godina iskustva i terenskog rada na mnogim od ovih mesta. Neki od najupečatljivijih momenata ovog fascinantnog serijala iz šest delova su kada je Najl na tragu reptilima koji su navodno dugi devet ili više metara ili kada se pridružimo Najlu i lokalnoj ekipi u lovu na krokodila iz slanih voda, jednom od poslednjih pravih dinosaurusa preostalih na svetu.

Povezana vest:  Poslednje epizode Ljudi sa Menhetna od 5. aprila

Od nedelje, 2. decembar u 20:05

Bondi_Vet_Photos_004

Veterinar sa plaže Bondaj

Dokumentarac „Veterinar sa plaže Bondaj“ prikazuje veterinare iz Sidneja dr. Krisa Brauna i dr. Lisu Čajms u predivnom okruženju jednog od najpoznatijih obeležja Australije, na plaži Bondaj. Beležeći avanture dr. Krisa, serijal nudi jedinstven prikaz sveta jednog od najzauzetijih sidnejskih veterinara i životinja čijoj brizi posvećuje svoje vreme. Za životinje kojima je potrebna pomoć specijaliste, dr. Kris poziva svoju dobru prijateljicu i koleginicu dr. Lisu Čajms iz Specijalističke bolnice za male životinje. Dr. Lisa obezbeđuje specijalističke usluge i ima pristup namenski napravljenim operacionim salama sa najsavremenijom opremom. U četvrtom serijalu, dr. Kris i dr. Lisa će upoznati različite životinje među kojima su kornjača Homer, pudla Perl i emu Doroti. Pored bavljenja svakodnevnim veterinarskim poslom, dr. Kris odlazi i u ruralne oblasti države Viktorija da bi lečio razne vrste drugih životinja, od konja i vombata do majmuna.

Povezana vest:  Sutra dodela "TV Oskara" za 2014.

Od ponedeljka, 3. decembar u 18:40

spasilac_iz-divljine

Spasilac iz divljine

Emisija „Spasilac iz divljine“ pruža gledaocima priliku da zađu duboko u divljinu i šume u zaleđu države Kentaki sa legendarnim šumarom Ernijem Braunom juniorom – poznatim i kao lovac na kornjače – dok se bavi nekim od najneobičnijih i najneverovatnijih poziva zbog uznemiravanja koji se mogu dogoditi u ovom šumovitom kraju. Tokom poslednje tri decenije Erni je ronio u najmutnijim jezercima Kentakija u potrazi za agresivnim nasrtljivim kornjačama koje mogu da pregrizu čak i kost. U pratnji svog psa Loli, lovac na kornjače ima neverovatnu sposobnost da uhvati ove životinje golim rukama u vrati ih u divljinu nepovređene. Njegove metode možda nisu tradicionalne ali su uvek delotvorne. Pored kornjača, Erni se bavi i drugim životinjama uključujući rakune, tvorove, zmije, otrovne pauke i oposume. Uz prepoznatljiv slavljenički poklič posle svakog uspešno obavljenog zadatka, lovac na kornjače, koristeći svoj jedinstveni stil, bezbedno vraća ova živahna stvorenja u prirodu.

Povezana vest:  Očajne domaćice podržavaju producenta a ne koleginicu

Od ponedeljka, 3. decembar u 19:10