nikola_planka

PRVI GLAS SRBIJE 2012

Nikola Planka ispao!

Pre tri nedelje počele su live večeri druge sezone prvog glasa Srbije, a večeras je tačno 10 finalista iyašlo na scenu. Zoran Stanić, Nikola Planka, Ivan Petrović, Boris Petrović, Sanja Dimitrijević, Saška Janković, Sara Jovanović, Snežana Vušović, Mirna Radulović i Nevena Božović, nastavlja borbu za titulu Prvi glas Srbije, a veče su otvorili super popularnom pesmom Friends koju su otpevali fenomenalno.

Četvrte finalne večeri takmičari su sami birali pesme, one koje su njima bitne, koje za njih imaju neko posebno značenje.  Prva je na scenu izašla Saška Janković, koja je pesmu Celine Dion  “I’m Everything I Am Because You Loved Me” posvetila svojim roditeljima, ali sa posebnom posvetom jer njena mama nije više među nama tako da je samo predstavljanje bilo izuzetno emotivno. Saška je sjajno otpevala, publika pozdravila gromoglasnim aplauzom, a žiri je imao samo reči hvale.

Boris Petrović je pesmu “Tugo, nesrećo”, grupe Crvena jabuka posvetio bivšoj ljubavi. Žiri ga je baš pohvalio, kako reče Andrija inaogurisan je u totalnog kralja. Za razliku od prošlog livea , kada je malko zaboravio reči pesme, Boris je bio izuzetno koncentrisan i sjajno je otpevao pesmu.

Mina Radulović je svoju izvođnje posvetila roditeljima, majci koja joj je velika podrška I tati koji je uvek tu da je posavetuje. Otpevala je pesmu Alexandra Burke “Hallelujah”, a mare je rekao da posle tri izvođenja može da se kaže da je ovo veče demonstracija sile, jer su svi sjajni. Minus u pohvalili za pevanje i izgled i dobila je sjajne pohvale.

Povezana vest:  Džejmi Hajneman i Adam Sevidž u novom serijalu Discovery kanala Nezaustavljive lančane reakcije

Nikola Planak je pesmu posveti svojoj devojci, za koju kaže da je pola njegovog života. A pevao je pesmu Sergeja Ćetkovića “Kad bi htjela ti”. Vlado je malo kritikovao zbog refrena, jer je bio previsok, ali sve u svemu bilo je dobro. Aleksandra je rekla da joj se sviđa što postoje muškarci koji se ne stide da pokažu emocije, a zaključak žirija je da je ovo bilo njegovo najbolje izvođenje do sada.

Nevena Božović je pesmu posvetila svojoj mami, kako je rekla najboljoj mami na svetu.  Mame je otkrila njen talenta, odvela je u muzičku školu i pesmu je otpelvala za njenu dušu. Makednosku pesmu koju su mnogi pevali, “Zajdi, zajdi “ Nevena je otpevala neverovatno moćno. Aleksandra joj je rekla da je sigurna da će Nevena biti velika zvezda, Mare je rekao da ima jako moćan glas za svoje godinice, a Vlado je pohvalio i rekao da je otpevala jako lepo na svoj način.

Ivan Petrović je svoje izvođenje posvetio dvema dama jako bitnim u njegovm životu, mami i sestri. Otpevao je “You Raise Me Up” Josha Grobana i pokazao svu raskoš svog glasa, što je žiri pohvalio. A dobio je i compliment da je atipičan mladić, vaspitan i sjajan.

Povezana vest:  Neće biti filmske verzije serije Alias

Sanja Dimitrijević je rešila da pesmu posveti svim ženama koje sup o njenim rečima volele pogrešnog čoveka kao i ona I prebolele. Izabrala je pesmu “Jedan dobar razlog”, Marija Šerifović. Vlada je pohvalio ali i dao savet da ona mora da vlada situacijom. Aleksandra je pohvalila njeno izvođenje, dok je Mare pohvalio napredak u prenošenju emocija iz emisije u emisiju.

Zoran Stanić je pesmu posvetio mami, sa kojom ne živi već nekoliko godina, jer je život takav da posao ponekad odvede na drugu stranu. Kaže da mu nedostaje majčin zagrljaj, anisu se videli od marta meseca. Zoran je pevao pesmu Jospie Lisac “Gdje Dunav ljubi nebo”. Produkcija je uradila neverovatnu stvar, dovela je yoranovu mamu na scenu pred kraj njegovog nastupa što je sve šokiralo. Aleksandra je rekla da je bilo sve jako emitovno, ali joj se dopalo kako je izneo žensku pesmu na neki svoj način. Mare i Vlado su pohvalili pevanje i izbor pesme.

Sara Jovanović je pesmu posvetila roditeljima, a izabrala je da peva “Run” Leone Lewis. Mare je reako da bi jedan San Remo poludeo da je ima.  Vlado i Aleksandra su takođe pohvalili njeno izvođenje, i primetili su da napreduje iz emisije, a Aleks joj je rekla da misli da će biti zvezda i van ove zemlje.

Povezana vest:  Premijera serije „Neverstvo“ na TLC kanalu

Snežana Vušović je posvetila svojim bivšim ljubavima, uz poruku bilo je lepo dok je trajalo. Izabrala je pesmu “Erdelezi/Đurđevdan” koju izvode  Goran Bregović i Bijelo dugme.  Vlado je rekao da mu je žao što nije mogla da pokaže svoj maksimum, Aleksandra je rekala da je otpevala dobro, I dala joj savet da izabere težu pesmu jer ona to može. Mare je rekao da je bilo korektno, ali ne onako kako je Snežana navikla publiku i žiri na najbolje.

Kao i obično, na kraju večeri  dvoje finalista sa najmanjim brojem glasova našlo se u duelu. A večeras to su bili Nikola Planka i Zoran Stanić. Zoran je peavo veliki hit Osvajača “S kim čekaš dan”, Nikola Planaka je izabrao za duel “Waliking Away” koju u original peva Craig David.

Žiri je večeras baš imao veliki problem jer su momci bili sjajni, Nikola je opet u duelu zablistao, a Zoran je od samog početaka takmičenja sjajan.  Vlado je bio taj koji je saopštio odluku, Zoranu je reako da je konstanto okej, dok je Nikola imao i uspona i padova, ali odluka je morala da padne i večeras nas je napustio Nikola Planka.