RTS_LOGOSeksperti kreću na RTS-u
Radio-televizija Srbije najavila je danas da će od 1. aprila početi prikazivanje igrano-dokumentarne serije „Seksperti“, koja će se u sedam polučasovnih nastavaka baviti seksualnim vaspitanjem mladih.
Kako se navodi, kroz igrane scene prati se kako osmoro tinejdžera otkriva svoju seksualnost, sastavni deo serije su i ankete u kojima osnovci iz Beograda i Niša prenose svoja razmišljanja o seksu, a poznate ličnosti Marko Živić, Gordan Kičić, Isidora Bjelica i drugi iznose svoje stavove o seksualnosti.
-Stručni tekst koji su napisali doktorke Gordana Rajin, Katarina Sedlecki i psiholog Maja Radojević iz Savetovališta za mlade pri Institutu za majku i dete u Beogradu, scenaristički je adaptiran u simuliranu emisiju ‘Seksperti’ u kojoj glumci Aleksandar Lazić i Boba Latinović sa vršnjačkim edukatorima Centra E8 razgovaraju o temama vezanim za seksualnost – saopštava RTS.
Serija „Seksperti“ kreće 1. aprila od 9.30 na Drugom programu RTS-a u okviru Školskog programa. Scenaristi su Ljubinka Stojanović i Tamara Vešković, a režiser Igor Basorović.
Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Beba, rasprave i vođenje ljubavi