16.04_12FARMA 2010
Sajko i Biljana se bore za ostanak na farmi
Miloš, Maca i Raka sede u trpezariji. Šapuću o Mileni. Raka kaže da je hteo da prokomentariše da je svekar nije ni pozdravio u pismu, jer je valjda i ona deo porodice. Miloš kaže da mu je Bilja rekla da joj je Vlada pričao dok su dolazili na farmu da je bio u vezi sa Milenom. Pita Macu kako je on to nanjušio, na šta mu Maca kaže da je jednostavno pitao. Dogovaraju se da sutra ujutru napišu na tabli na zidu: „Svi znamo da je Milena bila sa Vladom. A ti?“.
Maca dolazi u trpezariju i kaže da bi trebalo očistiti trem i preneti klupe. Većina farmera je u trpezariji, doručkuju i piju kafu. Slažu se da pomognu Maci čim završe doručak i ispijanje kafe.
Firči odlazi u radionicu, nosi daske. Međutim svaku dasku koju prenese u radionicu, Miloš vrati nazad uz obrazloženje da radionica nije njegova i da ne može da radi šta on hoće. Dolazi do verbalne prepirke. Miloš dovikuje Firčiju, dok ovaj izlazi iz radionice, da mu ni deca nisu napisala pismo. Firči se posle minut-dva vraća u radionicu i, prolazeći pored Miloša, pljune na zemlju. Miloš mu kaže da pljuje svojoj mami tako.
Stigle su narodne nošnje za predstavu. Milena ih dodaje farmerima koji ih sa nestrpljenjem isprobavaju. Maja se žali da ne može da zakopča jelek. Sajko kaže da njemu sve lepo stoji i zadovoljan je nošnjom. Za to vreme Gagi i Maca su na bini, probaju scenu Gagijevog lebdenja. Pridružuju im se Sajko i Nemanja u narodnim nošnjama i sviraju. Nemanja svira harmoniku, a Sajko gitaru. Probaju razne pesme.
Farmeri vrše poslednje pripreme pred premijeru predstave. Donose klupe za publiku, neki se dogovaraju kako da izvedu svoj deo, dok neki već uveliko probaju.
Maci se ne sviđa kako proba teče. On kaže da farmeri nisu dovoljno koncentrisani pa ih moli da se koncentrišu i da ne greše toliko. Zorica kaže da svi trebaju da se opuste i da će se publika više smejati ukoliko neko pogreši nego ako sve bude kako treba. Biljanja kaže da je njoj teško da se suzdrži da ne počne da se smeje.
Vlada i Mirjana improvizuju poljubac. Vlada je hteo da okrene leđa publici da se ne bi videlo da nije poljubio Mirjanu, ali Maca mu govori da se okrene ka publici. Vlada ga je delimično poslušao, ali opet nije poljubio Mirjanu.
16.04_28Publika polako pristiže na farmu. Maca ih dočekuje a oni mu daju poklone. Maca svakome iz publike daje ulaznice koje su farmeri samo napravili. Predstava je počela, Miloš svira na fruli, a publika oduševljeno aplaudira. Po završetku predstave, Maca se zahvaljuje svima što su prisustvovali predstavi, a Maja im maše sa trema.
Predstava je i po oceni ukućana i po oceni publike prošla odlično i svi su uglavnom zadovoljni urađenim. Svi farmeri su u spavaćoj sobi, presvlače se i sabiraju utiske. Kažu da je Milena bila najbolja, smeju se jer je Maja u jednom momentu zaboravila svoj tekst. Maca kaže da je to klasična dekoncetracija i da je omelo to što je nešto ranije pomagala Mileni da spremi njenu ulogu, pa je zaboravila svoju. Zorica kaže da je predstava odlično ispala s obzirom na to koliko kratko su je spremali.
Ostatak dana farmeri provode odmarajući se i razgovarajući o svakodnevnim stvarima i poslovima koji ih očekuju. Predveče su se koze oslobodile iz svog tora i razbežale po štali, ali su ih Firči i Sajko savladali i vratili nazad.
Počinje izbor ovonedeljnih duelista. Većina je dala štapiće Sajku, a publika je najmanje glasova dala Biljani. Svi su se iznenadili tom odlukom, a većina farmera očekuje da će Biljana pobediti u duelu.
Zbog svađe koja je izbila nešto ranije u radionici između Firčija i Miloša, Maca je na Firčijev predlog sazvao sastanak.
Povezana vest:  Svetski dan životinja na Animal Planet kanalu