minja mileticŠiri se novinarski tim televizijskog NEWS kanala N1

Telvizijski kanal N1, ekskluzivni regionalni partner komanije CNN, koji će emitovati program iz tri velika informativna produkcijska centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu, širi svoj tim.

Novinarskom timu N1 kanala u Srbiji, ove nedelje pridružili su se novinari Jovana Štetin, Minja Miletić, Maja Dragić Nikola Radišić, Milan Šarić i Igor Božić.

Jovana Štetin je jedna od najzapaženijih i najboljih reporterki mlađe generacije. U regionalni news kanal dolazi posle nekoliko godina izveštavanja za B92 iz Vojvodine. Jovana je prvo iskustvo stekla na Radiju B92, da bi zatim postala jedno od najprepoznatljivijih lica te TV. Izveštavala je u najširem spektru priča, od visoke politike preko svakodnevnih ljudskih tema, do pravih drama koje su se dešavale u Vojvodini.

Minja Miletić na N1 dolazi sa televizije Pink, nakon višegodišnjeg uređivanja i vođenja jednog od najgledanijih jutarnjih programa na komericijalnim televizjama u Srbiji. U emisijama koje je radila poseban segment zauzimali su zanimljivi i često provokativni intervjui sa vodećim političarima i drugim javnim ličnostima u zemlji.
Obeležavali su ih izuzetna novinarska priprema i profesionalni pristup.
Pre Pinka Minja je radila na televiziji Fox, a novinarsku karijeru zapocela je radeći na Studiju B i RTV Politika. U novi news kanal unosi prezenterske i vestine voditeljske komunikacije.

Povezana vest:  Nova sezona serije „Služba za spasavanje aligatora" na Animal Planet kanalu

Maja Dragić je bila prvo lice Dnevnika TV Vojvodine koji se emituje u 17 sati i na nacionalnom javnom servisu. Svojim modernim pristupom i besprekornom veštinom prezentiranja, Maja je unosila svežinu u vesti. Ozbiljan novinarski rad i priprema bili su uočljivi u svakom intervjuu koji je vodila u vestima. Ona je predstavnik mlade generacije koja unosi svežinu i nov pristup u informativnom TV programu. Autor je i nagrađenog dokumentarnog filma „Laku ti noć Tibore“ na festivalu Press vitez, i ko-autor u dokumentarcima koji su se bavili tragičnim požarima u diskotekama Laundž i Kontrast.

Nikola Radišić na N1 prelazi sa televizije B92 za koju je godinama izveštavao. Jedan je od najpoznatijih srpskih TV reportera. Javnost ga posebno prepoznaje po izveštavanju sa suđenja za ratne zločine i za organizovani kriminal u Spcijalnom sudu. Nikola je pratio najveće srpske sudske slučajeve ali I suđenja u Hagu pred Međunarodnim sudom pravde i Tribunalom za ratne zločine. Izuzetno je požrtvovan u izveštavanju o ugrožavanju ljudskih i manjinskih prava.

Povezana vest:  Ikona snukera Roni O’Saliven otkriva sve u ekskluzivnom novom filmu “Sedmo nebo”

Milan Šarić je bio dugogodišnji voditelj Dnevnika TV Vojvodine, jedan je od najistaknutijih članova redakcije pokrajinskog javnog servisa. Vodio je izborne programe i debatne studijske emisije. Milan je iskusan profesionalac, urednik, novinar i prezenter informativnih programa, koji se profilisao i u spoljnopolitičkim temama. Autor je i urednik emisije RTV-a „Svet oko nas“.

Igor Božić postavljen je na funkciju izvršnog producenta u Beogradu. Božić je novinar i urednik
sa dvadesetogodišnjim iskustvom. Karijeru je počeo 1993. godine na Studiju B, a nastavio na BK TV, kao novinar i autor debatnih studijskih emisija. Najduže je radio na TV B92, kao voditelj i urednik vesti, a 2007. postao je glavni urednik prvog specijalizovanog news kanala u Srbiji – B92 Info. Igor je bio odgovorni urednik dnevnog lista Blic i direktor informativnog programa TV Vojvodina u vreme kada je ta TV stanica značajno promenila vizuelni i sadržinski identitet.

Povezana vest:  Nove avanture u serijie “Zlato Beringovog mora”

N1, prvi regionalni dvadesetčetvoročasovni informativni kanal, počeće sa emitovanjem programa u prvoj polovini ove godine. Glavni finansijski investitor iza N1 projekta je Junajted Grupa (United Group), vodeća „pay TV“ platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, kao i Total TV, najveću satelitsku platformu u regionu jugoistočne Evrope. U oktobru 2013. godine, svetski vodeći investicioni fond KKR sa sedištem u Njujorku preuzeo je Junajted Grupu, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi.