Molekularna gastronomija„FoodArt festival“ u Delta Cityju
Degustacije najkvalitetnijih sireva, vina, pršuta i drugih delikatesa, kao i radionice karvinga, sugar art-a i molekularne gastroniomije – predstavljaju samo deo programa u kome će posetioci Delta Cityja imati priliku da uživaju u okviru drugog po redu „FoodArt festivala“, koji se održava od 14. do 16. maja, u atrijumu šoping-mola.
 
Ekskluzivno, jedinstveno, ekstravagantno. Umetnost, ali i nauka – molekularna gastronomija!
Molekularnu gastronomiju, veliki hit u svetu, posebno će predstaviti hemičari, fizičari i inžinjeri, iz Asocijacije molekularne gastronomije Srbije. Ova nesvakidašnja kulinarska disciplina proučava hemijske i fizičke procese koji se događaju prilikom kuvanja, a čiji je rezultat „umetnost na tanjiru“ i teži da znatno promeni ljudsku ishranu – pre svega u pogledu rešavanja problema gojaznosti, tako što će primenom novih znanja u pripremanju hrane obroke učiniti još zdravijim i ukusnijim.
 
Karving i sugar art
Kako od jabuke, dinje, lubenice i šećera nastaju prava umetnička dela, tokom sva tri dana festivala, posetiocima Delta City-ja predstaviće najpoznatiji karving i sugar art majstori Asocijacije karving majstora Srbije.
 
Predavanja za ljubitelje vina
Kako odabrati pravo vino za određeno jelo? Koje vino ide uz koji sir? Šta čini dobro vino i koji su njegovi elementi? Na ova, ali i mnoga druga pitanja, ljubitelji vina moći će da dobiju odgovore na predavanjima koja će organizovati Udruženje somelijera Srbije.
Posetioci Delta Cityja imaće priliku da besplatno uživaju u degustacijama hrane i pića, kao i učestvuju u brojnim radionicama, tokom sva tri dana festivala, od 10 do 22 sata.
Povezana vest:  Oaza ljubavi u centru Beograda