Catherine Duchess of Cambridge and Prince William Duke of CambridgeBritanski dvor: Vilijam i Kejt nisu rasipnici

Britanska monarhija smatra opravdanim troškove renoviranja stana u palati Kensington, u Londonu, koji predstavlja zvaničnu rezidenciju princa Vilijama, njegove supruge Kejt i sina Džordža, saopšteno je u Londonu.
Prema pisanju britanske štampe, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža potrošili su astronomskih 4 miliona funti (5 miliona evra) na popravke, krečenje i opremanje stana.
Portparol britanske krune odbio je da potvrdi sedmocifreni iznos, ali je precizirao da je kraljevski par sam platio kupovinu novog nameštaja i pokućstva.
Kako prenosi AFP, radovima na palati, koja datira iz 17. veka, bili su obuhvaćeni popravka električnih instalacija, zamena vodovodnih cevi, postavljanje novog krova kao i uklanjanje azbestnih ploča.
Vilijam i Kejt su se smestili u stanu 1A, u kojem je ranije živela princeza Margareta, sestra kraljice Elizabete II, koja je umrla 2002.
Luksuzni apartman je poslednji put renoviran 1963. godine.
-Reč je o jednoj i jedinoj zvaničnoj rezidenciji vojvode i vojvotkinje. Oni planiraju da tu žive mnogo, mnogo godina – istakao je portparol britanskog dvora.
Prema njegovim rečima, Vilijam i Kejt, koji oboje imaju 32 godine, platili su iz svog džepa unutrašnje opremanje stana, uključujući sav nameštaj, tepihe i zavese i pazili da troškovi ne budu „ekstravagantni“.

Povezana vest:  Detektivi razgovarali sa Gibsonom o priči o iznuđivanju

PHOTO: Max Mumby/Indigo / Getty Images Entertainment