Diesel Black Gold Samsung Gear S Collaboration 2Diesel Black Gold i Samsung predstavljaju jedinstvenu kolekciju za Samsung Gear S
 
Kompanija Samsung Electronics najavila je saradnju sa modnom linijom Diesel Black Gold na posebnom događaju povodom novog pametnog sata Samsung Gear S nedavno predstavljenog na sajmu IFA 2014. Saradnja Samsunga i brenda Diesel Black Gold predstavlja spoj inovativne i modno osvešćene tehnologije.
Andreas Melbostad, kreativni direktor Diesel Black Golda, dizajnirao je modne dodatke za pametni sat Samsung Gear S koji će imati svoju premijeru u sklopu predstavljanja kolekcije za proleće/leto 2015. Dizajnerski tim brenda Diesel Black Gold kreirao je za Gear S kolekciju unikatnih delova različitih oblika, boja i detalja koji odražavaju kultni stav modernog brenda Deisel. Elementi koji će biti deo kolekcije proleće/leto 2015. inspirisani su su stilizovanim rock zvezdama Novog talasa i korišćeni su kako bi dali oštar stav uređaju kroz prepoznatljive metalne detalje i dizajn kože.
„Posvećeni smo saradnji s brendovima koji inspirišu modu i podstiču ljude na izražavanje vlastitog stila“, izjavila je Younghee Lee, izvršna direktorka poslovne jedinice globalnog marketinga, IT-a i mobilne divizije kompanije Samsung Electronics. „Naša saradnja je vrlo važna za buduću saradnju između modne industrije i tehnologije ujedno i način da se pokaže kako se nosivi uređaji sve više prepliću sa svakodnevnim životom“.
„Želeo sam da u pametni sat Samsung Gear S unesem i DNK brenda Diesel Black Gold. Bio je izazov kreirati personalizovanu verziju ovog uređaja koji će biti izraz ličnog i individualnog stila“, zaključio je Andreas Melbostad.
Samsung i Diesel sarađivaće i na stvaranju video snimka s modne revije Diesel Black Gold koji će se prikazivati na uređaju Samsung Gear VR.
Povezana vest:  Osmomartovski "Katapult" u Delta Cityju