coffe fest 222Više od 15.000 ljudi posetilo „CoffeeFest“

Prvi regionalni festival kafe, čaja i toplih napitaka, pod nazivom „Taman kad ste mislili da znate sve o kafi…“, tokom dva dana posetilo je više od 15.000 ljubitelja kafe.
U dva šatora „Dunav“ i „Sava“ koja su bila postavljena u Ulici Ušće, posetioci su imali priliku da se upoznaju sa novim trendovima i načinima pripreme kafe i čaja, kao i da uživaju u ukusima omiljenih napitaka.
Inovativni načini pripreme kafe predstavljeni su u šatoru „Dunav“, dok je šator „Sava“ bio rezervisan za Testing&Tasting deo programa. Posetioci su imali priliku da nauče kako kafa raste i koji put prelazi od zrna do šoljice, mogli su da isprobaju različite aparate i metode pripreme kafe, filmskim projekcijama i prezentacijama i da i sami nauče kako da spreme savršenu šoljicu espresa i one čuvene domaće kafe. Uz opojne mirise i ukuse, najbolji baristi predstavljali su profesionalne kafeterije i svoja umeća.
Drugi dana ove jedinstvene manifestacije obeležio je bogat program i brojne zanimljivosti za sve posetioce. Iako ne piju kafu, i mališani su se zabavili uz kreativnu predstavu Sekopaka „Prljavo ili čisto nije isto“, koju su za njih izveli Marija Veljković, Boda Ninković i Čika Jocko. Dok su njihovi roditelji mogli da uživo pogledaju kako se kuva na 24 Kitchen-u, kada je Nenad Veljković, već čuveni kuvar ovog gastronomskog kanala za njih pripremao razne specijalitete od kafe. Najkreativniji fanovi i kafopije koji su putem facebook-a i instagrama učestvovali u nagradnoj igri, nagrađeni su vrednim putovanjem turističke agencije Rapsody Travel. Za sam kraj ovog dvodnevnog festivala, posetioci su mogli da uživaju uz Lenu Kovačević, koja je nastupila na Grandovom štandu i sjajan nastup plesne škole Timbao.

Povezana vest:  Lindex otvara prodavnicu u Ušće Shopping centru (FOTO)