skadarlija_!Muzičko scenske večeri u Skadarliji
U cilju unapređenja turističke ponude grada, Turistička organizacija Beograda nastavlja sa aktivnostima na afirmaciji turističkih vrednosti jedne od najvažnijih i najlepših ambijentalnih celina u našem gradu – Skadarlije. Tako će u subotu, 15. maja, u 19 časova, ispred Kuće Đure Jakšića, biti održan koncert „Zato što volim Skadarliju” Odseka za kamernu muziku Muzičke škole „Stanković”. Nastupiće hor „Pevačko društvo Stanković”. Iste večeri u Skadarskoj ulici od 19 sati do 24 časa održaće se i večernja prodajna izložba suvenira.
Hor “ Pevačko Društvo Stanković” osnovan je 02. 08. 1881. godine u Beogradu, i nosi ime prvog srpskog školovanog muzičara, Kornelija Stankovića.
Do Drugog Svetskog rata hor ovog društva je dostigao prestižan ugled i visok profesionalni nivo. Gostovao je u mnogim zemljama Evrope, od Francuske do Rusije.
2003. godine hor je reaktiviran i reformiran, okrenut očuvanju tradicionalnih vrednosti, izvođenju svetovne i duhovne muzike, kao i afirmisanju domaćih autora današnjice.Sa umetničkim direktorom i dirigentom Nebojšom Cvijanovićem, nastupao je sa bogatim I raznovrsnim programom na mnogim manifestacijama u zemlji i inostranstvu ( Budimpešta, Beč, Grac, Klagenfurt, Moskva, Minhen ). Na Svetskoj Olimpijadi Horova u Gracu 2008, hor je osvojio srebrnu diplomu.
Hor redovno peva Bogosluženja u crkvi Ružici i kapeli Sv. Petke na Kalemegdanu u Beogradu.
Povezana vest:  Uručena priznanja pravim herojima Srbije!