ana vintur
Nekoliko stotina pacova u sedištu magazina Vog
 
Nova redakcija američkog magazina Vog (Vogue) u jednoj od kuli bliznakinja Svetskog trgovinskog centra u Njujorku puna je pacova kojih ima, prema nekim procenama, nekoliko stotina, prenose danas američki mediji.
Glavna urednica mesečnika o modi i stilu života Ana Vintur još odbija da uđe u nove prostorije, pošto su  se neki novinari žalili da na tastaturama kompjutera često pronalaze izmet tog glodara.
Zbog toga je redakcija lista pored deratizacije uvela zabranu zaposlenim da jedu u svojim kancelarijama i unose hranu.
Njujork već godinama ima problema s pacovima, a prema stručnim procenama, u gradu ih ima između deset i 20 miliona, a Njujorčana osam miliona.
Gradske vlasti su osnovale posebna udruženja lovaca na pacove, a jedan njujorški sajt redovno objavljuje lokacije u gradu gde najviše ima tih glodara.
Prema tom sajtu, pacova najviše ima u četvrti Kvins, ali su otkriveni i u nekim otmenim restoranima.
Jedan luskuzna poslastičarnica zatvorena je 2007. godine jer su inspektori pronašli u zgradi pacove, miševe, muve i oko 100 živih buba švaba.
Međunarodna štampa se danas našalila na račun urednice Voga. Britanski Indipendent je objavio fotomontažu Ane Vintur koja stoji ispred velikog pacova sa sarkastičnim naslovom „Od crvenog tepiha do pacovskih fekalija“.
 
PHOTO: Bruce Glikas/FilmMagic
Povezana vest:  GLAMPING – LUKSUZNO KAMPOVANJE, OD SADA I U SRBIJI!