potpisivanje ugovora efgDonacija Eurobank EFG za projekat  „LICEULICE”
Banka donira prihode od prodaje korišćenog papira
Eurobank EFG odlučila je da kontinuirano donira novac koji dobija od prodaje korišćenog papira Fabrici hartije prvim uličnim novinama u Srbiji “Liceulice“,  u cilju nastavka pružanja podrške ovom projektu. Eurobanka ovom redovnom novčanom donacijom želi da podrži projekat izdavanja nezavisnog mesečnika “Liceulice“ koji omogućava integraciju i legalnu zaradu  najugroženijima, osobama  koje žive i/ili rade na ulici.
Eurobank EFG  će na račun Smart kolektiva, nosioca projekta “Liceulice“, usmeravati sva sredstva od prodaje korišćenog papira koje ostvaruje iz svoje akcije “Ja recikliram papir, a ti?“. Od oktobra 2008, od kada je pokrenuta ova akcija, Eurobank EFG isporučila je više od 10 tona nesortiranog starog belog papira za reciklažu, što predstavlja uštedu više od 15 tona prirodnog drveta. Ova akcija predstavlja nastavak pokroviteljstva koje je Banka pružila projektu Liceulice – u novembru prošle godine, Eurobanka je donirala kancelarijski nameštaj, koji više ne koristi, u svrhu opremanja redakcije i distributivnog centra Liceulice.
– Eurobank EFG prepoznala je u ovom izuzetnom projektu  jedinstven način da se pomogne socijalno ugroženim članovima društva da se integrišu i radno osposobe. Ova donacija će doprineti daljem izlaženju časopisa i podizanju svesti o prisustvu siromaštva u društvu i njegovim posledicama, izjavila je Nataša Krstić, direktor korporativnih komunikacija Eurobank EFG.
Projekat Liceulice pokrenula je koalicija nekoliko organizacija civilnog društva i pojedinaca, i čine je poznati glumac Branislav Trifunović, Smart kolektiv, Centar za integraciju mladih i Radna organizacija. Cilj ovog društveno odgovornog projekta je realizacija i distribucija magazina, koji će prodavati osobe koje žive i/ili rade na ulici. Svi budući prodavci uličnih novina proći će neophodan trening koji će im omogućiti uključenje i ostanak u ovom projektu, legalnu zaradu i socijalnu integraciju.
Od svog osnivanja u Srbiji 2003. godine, Eurobank EFG neprekidno kombinuje strategiju dinamičnog i uspešnog rasta sa doprinosom zajednici u kojoj posluje, kroz brojne akcije i događaje. Aktivnosti Eurobank EFG obuhvataju dobrotvorne inicijative širom Srbije, podržavajući potrebe društveno socijalnih i vaspitnih institucija u lokalnim sredinama. Kroz sveobuhvatni program pod nazivom “Investiramo u evropske vrednosti“, Eurobank EFG sprovodi projekte podrške edukaciji, zdravstvu, osobama sa invaliditetom i zaštiti životne sredine, a u koje je do sada investirano preko tri miliona evra.
Povezana vest:  Nova Fashion&Friends reklamna kampanja nudi beg u nepoznato