Maraton Telenor foto1Kampanja #prvorazmisli na Beogradskom maratonu

U Trci zadovoljstva na Beogradskom maratonu, u subotu 18. aprila, učestvovaće UNICEF, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Telenor, đaci iz 12 beogradskih osnovnih i srednjih škola i njihovi roditelji. Učesnici će promovisati značaj usvajanja pozitivnih modela ponašanja na internetu i trčati pod sloganom #prvorazmisli i Biraj reči, Hejt spreči.
Poruka je prvenstveno namenjena mladima da dobro razmisle pre nego što postave bilo kakav sadržaj na društvene mreže, jer nakon toga nemaju nikakvu kontrolu nad njim. Internet je deo svakodnevnog života i zato će škole, učenici i roditelji iskoristili svoje ušešće na Beogradskom maratonu da pozovu sve da internet koriste za dobre stvari i da #prvo razmisle o tome koje sadržaje dele i kako komuniciraju preko društvenih mreža, jer to može da obraduje, ali i ozbiljno povredi i njih i druge.
„Maraton je više od trčanja. To je prilika da učešćem u trci pokažemo dobru nameru, podelimo dobru energiju i promovišemo prave vrednosti. A ukoliko sve to podelimo i na našim profilima na društvenim mrežama, imamo divnu priliku da pokažemo svetu da su dobri ljudi u većini. Trči – čini dobro,“ poručio je nacionalni ambasador UNICEF-a Aleksandar Saša Đorđević.
Kampanja #prvorazmisli integralni je deo projekta „Zaustavimo digitalno nasilje“ koje UNICEF, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Telenor realizuju u saradnji sa školama i mladima Srbije od 2013. godine.
Pridružite nam se! Tim koji trči pod sloganom #prvorazmisli počinje trku ispred Pionirskog parka u subotu u 10 časova.

Povezana vest:  FONDACIJA Nj.K.V. PRINCEZE KATARINE OBRADOVALA BOŽIĆNIM PAKETIĆIMA DECU ŠIROM SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE