ngoOTVOREN KONKURS ZA EXITOV NGO SAJAM

State of EXIT ZONE u znaku Novi Sad – Omladinska Prestonice Evrope 2018.

Exit fondacija poziva sve nevladine organizacije iz Novog Sada, Srbije i celog regiona da se za vreme trajanja Exit festivala 2015. godine predstave posetiocima na Petrovaradinskoj trvđavi na NGO sajmu.

Pravimo veliku rođendansku proslavu od 9. do 12. jula na tvrđavi i slavimo 15 godina najbolje muzike i provoda, ali i društvenog angažmana. Kao i svake godine deo pažnje koju festival privlači na sebe usmeravamo na one koji se trude da svet učine boljim mesto za sve nas.
Ono što pored muzike pokreće svet, zasigurno je i aktivizam. Stoga, pozivamo sve nevladine organizacije, koje žele da četiri festivalska dana zajedno sa Exitom budu pokretačka snaga, da se prijave na učešće na NGO sajmu.
Ove godine, Novi Sad je ostvario istorijski uspeh ulaskom u finale za Omladinsku Prestonicu Evrope 2018. Tim povodom, ovogodišnji sajam će biti u znaku Novi Sad, Omladinska Prestonica Evrope.
Više informacija o ovoj inicijativi možete pogledati na sledećem linku:
http://www.opens2018.rs/

Povezana vest:  Epidemija preti da uništi plantaže banana u Australiji

U izboru organizacija vodićemo računa o sledećim kriterijumima:
– Kvalitet programa i primerenost programa NGO sajmu.
– Dosadašnje aktivnosti organizacije na polju kojim se program bavi.
– Povezanost programa sa temama OPENS2018:
1. Informisanje i aktivizam,
2. Bezbednost,
3. Interkulturalizam,
4. Socijalno preduzetništvo,
5. Volonterizam.

Predlog programa, pored osnovnih podataka organizacije, treba da sadrži detaljan opis aktivnosti, neophodne tehničke uslove, dva predstavnika organizacije kao i njihova njihova imena.

Povezana vest:  Igorov magični šou sutra 13. marta u Domu omladine Beograda u 12h

Formular za prijavu možete preuzeti ovde.

Organizatori će odabranim organizacijama obezbediti osnovne uslove za rad kao i potrebne akreditacije.
Razmatraćemo isključivo prijave pristigle elektronskom poštom!
Prijave slati na elektronsku adresu: [email protected]
Rok za prijavu je 10. jun.
Odluka o tome koje organizacije će se predstaviti festivalskoj publici iz celog sveta, biće doneta najkasnije do 20. juna.
Verujemo da će State of EXIT ZONE biti još jedan od razloga da Novi Sad osvoji počasnu titulu Omladinske prestonice Evrope.

Povezana vest:  Pronađena Pikasova gitara – igračka za ćerku

Pored ovog konkursa, konkursa za dizajn, ideje za promotivne aktivnosti koji su u toku, konzorcijum OPENS2018 raspisuje još dva konkursa i to za volontere i projekte koji se svakako realizuju, koji su se realizovali jednom ili koji će se realizovati u budućnosti na teritoriji grada Novog Sada. Više informacija uskoro na http://www.opens2018.rs/.