Etihad Airways proglasen za ATW Avio-kompaniju 2016. godine

ETIHAD AIRWAYS PROGLAŠEN ZA AVIO-KOMPANIJU 2016. GODINE PO IZBORU ČASOPISA AIR TRANSPORT WORLD

Etihad ervejz, nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sedištem u Abu Dabiju, sinoć je proglašena za Avio-kompaniju godine za 2016. od strane prestižnog američkog časopisa u oblasti avio-industrije „Er transport vorld“ (ATW).
Uređivački kolegijum ATW je odlučio da avio-kompaniji Etihad ervejz dodeli glavnu nagradu u veoma oštroj konkurenciji više od 100 avio-kompanija širom sveta u brojnim kategorijama. Nagrada je dodeljena za jasnu viziju avio-kompanije Etihad ervejz; za njen uspeh u ostvarenju organskog rasta, koji je upotpunjen jedinstvenom strategijom ostvarenja partnerstava; za njen komercijalni fokus koji je obezbedio ostvarenje profita u poslednje četiri godine; za brzi rast visoko motivisane radne snage; za razvoj inovativnih proizvoda i usluga, uključujući i Etihad RezidencijuTM; i za snažno liderstvo avio-kompanije.
Glavna i odgovorna urednica časopisa ATW, Karen Voker (Karen Walker), je ovim povodom izjavila: „Veoma mi je drago što mogu da proglasim Etihad ervejz za ATW Avio-kompaniju godine za 2016. Na veoma konkurentnom tržištu, na kome je dosta toga ujednačeno, Džejms Hogan i njegov tim dokazuju da se jedna avio-kompanija može izdvojiti po inovativnom razmišljanju, kreativnim korisničkim proizvodima i doslednom sprovođenju jasne vizije. Čestitam avio-kompaniji Etihad ervejz na zasluženom dostignuću.“

Džejms Hogan, predsednik i generalni direktor Etihad ervejza, je ovim povodom izjavio: „Sa zadovoljstvom prihvatam ovu nagradu u ime 27.000 zaposlenih Etihad ervejz grupe širom sveta. Čestitam im na posvećenosti, zalaganju i napornom radu na ostvarenju našeg cilja da budemo najbolja avio-kompanija na svetu.“

Povezana vest:  Šarlin je od braka s Albertom pokušala pobeći čak tri puta!

ATW nagrade za dostignuća u avio-industriji su prvi put dodeljene 1974. godine kao priznanje za izvrsnost u širokom spektru aktivnosti avio-kompanija i smatraju se najpoželjnijim u avio-industriji. Sedište časopisa je u SAD, a njen uređivački tim pokriva čitav svet.

Novost o dodeli nagrade je objavljena tokom sinoćnjeg prijema u Njujorku, koji je Etihad ervejz priredio povodom uspostavljanja svakodnevnih letova avionima A380 između Abu Dabija i američkog finansijskog središta.

Sledeći pažljivo planiranu strategiju organskog rasta i strateških investicija u odabrane avio-kompanije širom sveta, Etihad ervejz je brzo postao avio-kompanija izbora, koja postavlja standarde usluge i gostoprimstva, sa inovacijom u središtu svog poslovanja.
Uređivački kolegijum je takođe istakao „brz, ali osmišljen rast, uz dosledno ostvarenje ciljeva i razmišljanje unapred“ Etihad ervejza. Avio-kompanija je takođe dobila priznanje za „odlične finansijske, kargo i bezbednosne pokazatelje“; njenu jedinstvenu strategiju ostvarenja partnerstava koja je pokazala odlične rezultate; želju da se hrabro uđe u strateška partnerstva, koja od ove godine uključuju i Etihad ridženel i Alitaliju; i za njenu strategiju ostvarenja strateških ugovora sa dobavljačima.
ATW je isto tako pohvalio „dosledno diplomatski, dostojanstven i uverljiv odgovor na napade američkih avio-kompanija na zalivske prevoznike“, u kome je Etihad ervejz razvio snažnu odbranu poslovnog modela i strategije. ATW je izjavio da je izvršni tim Etihad ervejza, na čelu sa predsednikom i generalnim direktorom Džejmsom Hoganom, održao visok nivo i pokazao liderstvo u avio-industriji i izvan neposrednog okvira delovanja kompanije.
Džejms Hogan je dodao: „Bilo je napada na naš poslovni model, ali smo odlučili da naše usluge, naše linije i naša konkurentna ponuda govore umesto nas.“

Povezana vest:  La Roche-Posay - Dermatološki potvrđena sigurnost za umirenje osetljive kože beba

„Za Etihad ervejz nije važno da bude najveći – već da bude najbolji. Put do uspeha je bio dug, ali smo pokazali da je moguće promeniti oblast avijacije. Zahvaljujem ATW na ovoj nagradi, koja se smatra najprestižnijom u avio-industriji.“

Hogan je dodao da je Etihad ervejz stalno pomerao granice u pogledu ponude proizvoda i usluga, što dokazuju i prvi letovi za SAD avionom Erbas A380, koji sada leti do Međunarodnog aerodroma JFK u Njujorku. U avionu A380, koji je obavio svoj prvi let na ovoj liniji 23. novembra, nalazi se Etihad RezidencijaTM – jedini trosobni apartman u komercijalnoj avijaciji sa sopstvenim batlerom. A ove nedelje, Etihad ervejz je otvorio i novi salon za putnike u Prvoj i Biznis klasi na Međunarodnom aerodromu JFK – to je drugi salon avio-kompanije u Sjedinjenim Državama – što pokazuje posvećenost investiranju u iskustvo putovanja gostiju na zemlji.

Tokom proteklih 12 meseci, Etihad ervejz je takođe uveo letove avionom Boing 787 Drimlajner – to je prva od 71 letelice ovog tipa, koliko ih je naručeno – i uveo u svoju flotu prvih deset aviona tipa Erbas A380.

Povezana vest:  Umetnik i režiser Tomas Leverit pokazuje kako je lako zaštititi se od sunca

Ključni deo jedinstvene strategije rasta Etihad ervejza je ostvarenje vlasničkih udela u drugim avio-kompanijama. Ove godine je ostvaren vlasnički udeo od 49 procenata u italijanskoj avio-kompaniji Alitalija kao rezultat nesvakidašnjeg dogovora. Pored toga, Etihad ervejz ima manjinske udele u avio-kompanijama erberlin, Er Sejšeli, Džet ervejz, Virdžin Australija i Etihad ridženel.
Etihad ervejz je tokom 2015. godine uveo šest novih linija na tri kontinenta, čime je broj destinacija ka kojima leti uvećan na 116, sa flotom od 120 aviona. Očekuje se da će više od 17 miliona gostiju leteti avio-kompanijom do kraja 2015. godine, čime je ostvaren značajan rast u odnosu na gotovo 15 miliona putnika, koliko je prevezeno prošle godine, pri čemu je stalni fokus avio-kompanije na profitabilnosti.
Er transport vorld (ATW) je mesečni časopis sa velikim autoritetom koji se bavi globalnom avio-industrijom, avio-kompanijama i proizvodnjom u oblasti komercijalne avijacije. Poznati urednici ovog časopisa su nominovani za gotovo sve značajne nagrade za novinarstvo u oblasti avijacije zahvaljujući svom balansiranom pristupu i britkim izveštajima o trendovima u avio-industriji.
Nagrada za Avio-kompaniju godine će biti uručena na Gala večeri 42. godišnje ATW dodele nagrada za dostignuća u avio-industriji, koja će se održati tokom aeromitinga u Singapuru, u februaru 2016. godine.