Julius Meinl 4

Julius Meinl daruje na Svetski dan poezije

Kada osvane ponedeljak i vaš prvi radni dan u nedelji najmanje očekujete da vam to jutro neko ulepša u prevozu do posla, škole, fakulteta. Tim povodom kompanija Julius Meinl je ovoga jutra iznenadila putnike tramvaja na liniji 7 povodom Svetskog dana poezije koji se obeležava upravo danas. Naime, putnici su ulazili u tramvaj koji je bio pun crvenih i belih balona na kome su visile poruke ispisane najlepšim stihovima anonimnog pisca M.N. koji je već poznat javnosti po sličnim akcijama. Ovim gestom poznati umetnik je zajedno sa kompanijom Julius Meinl uspeo da izmami građanima najiskrenije osmehe.
Ovo nije jedino iznenađenje koje je bečka kompanija za preradu kafe i svetski ambasador kulture bečkih kafea priredila povodom svetskog dana poezije. Upravo danas, kompanija Julius Meinl, sada već tradicionalno sprovodi globalnu akciju „Platite kafu stihom“ u kojoj će ljubitelji kafe imati specijalnu priliku da svoju šoljicu omiljenog napitka plate stihovima u skoro 40 kafea širom Srbije.
Julius Meinl ovim akcijama želi da pokaže da su „osećanja vrednija od novca“i da „poezija može ulepšati svet „jer savremenim tempom života ne stižemo da se setimo osnovnih vrednosti življenja.
Više o ovoj temi, kao i o lokalima koji učestvuju u akciji, možete pogledati na Facebook stranici https://www.facebook.com/JuliusMeinlCoffee ili na sajtu http://www.meinlcoffee.com.

Povezana vest:  VEČE MEĐUNARODNE KUHINJE NA BELOM DVORU