mates 2016 april

Drugi dan autorske mode na 39. Black’n’Easy Fashion Weeku

39. Black’n’Easy Fashion Week je nastavljen revijama samostalnih dizajnera: Jasne Nikolić, Glamm, Eka Luxury Design i Zuber.
Jasna Nikolić prikazala je kolekciju proleće/leto 2016 pod nazivom „Audrey Hepburn“. Inspiraciju za svoju kolekciju pronašla je u karakterističnom odevanju glumice, njenom jedinstvenom stilu, eleganciji i ženstvenosti sa primesama seksipila. Kolekcija je namenjena ženama koje uživaju u svojoj ženstvenosti, eleganciji i prefinjenosti. Ciljna grupa ove modne kolekcije su žene zrelih godina svesne svojih kvaliteta. Fokus je na elegantnim crnim haljinama koje se mogu nositi u svako doba dana. U samoj kolekciji su zastupljene crna, braon i bela boja, a od materijala Jasna je koristila isključivo svilu i pamuk.

Povezana vest:  Džastin Timberlejk i Džesika Bil dobili sina

Kolekcija „Druga Eva“, kojom se ispred svog brenda GlaMM predstavila Maja Milošević, inspirisana je, pre svega, modernom ženom. Sam naziv kolekcije upućuje na neku drugu ženu i njenu višestruku ulogu u savremenom društvu. Nevesta koja je zatvorila reviju, nosila je sako i cilindar i imala je seksi culottes od belih šljokica, time prenoseći poruku savremene žene, koja ulaskom u brak neće biti samo seksi i zavodljiva, već će morati da odigra i neku mušku ulogu. Materijali su prirodni, svila, šantung svila, svileni saten, muslin, brokat, a boje koje preovlađuju su bela, siva i lila tonovi. Ovo je prvi put da se GlaMM predstavio i obućom. Specijalno dizajnirane sandale izrađene su od najfinijeg antilopa u sivim i lila tonovima, koje su savršeno ispratile seksipil i eleganciju samih haljina.

Povezana vest:  JELENA RISTIĆ OTVARA HUMANITARNI DOGAĐAJ "WALK A MILE FOR A SMILE"

Eka Luxury design je novi brand na našem tržištu koji predstavlja sublimaciju kreativnosti mlade žene koja je sebe izrazila kroz modni dizajn, umetnički ručno rađena ogledala i književnost. „Dream Of A Russian Princess“ je kolekcija za sezonu proleće/leto 2016. Kreacije iz ove kolekcije su ženstvene, jake, elegantno izrađene od ekskluzivnih materijala, a tu su i modni aksesoari, ručno rađene tašne i cipele ukrašene biserima i „Swarovski“ kristalima.

Mirjana Zuber i Lada Dragović su dizajnerski duo koji čini brend Zuber, namenjen modernim i sofisticiranim devojkama. Ideja dizajnerki je da se u neobičnim krojevima i sa kvalitetnim materijalima devojke osećaju kao moderne princeze. Mirjana Zuber je uspešna manekenka sa specifičnim osećajem za stil, a Lada Dragović je već afirmisana modna dizajnerka koja iza sebe ima brojne kolekcije. Upravo su Mirjanin osećaj za stil i Ladin osećaj za formu uticali da kolekcija Forties, namenjena sezoni proleće/leto 2016, bude smela, originalna i nosiva. Inspirisane 40-im godinama prošlog veka i muškom modom tog doba, pokušale su da prenesu duh tog vremena na današnju, modernu devojku, koja u sebi nosi autentičnost. Kroz kolekciju se provlače pastelni tonovi u kombinaciji sa oštrim krojevima, a čista linija i naglašeni detalji u kroju su ono što su dizajnerke želele da prenesu iz tog doba na svoje modele.

Povezana vest:  Da li znate po kojim znamenitim ličnostima ulice u Beogradu na vodi nose ime?  

PHOTO: Đorđe Tomić