U okviru 25. Belefa i proslavljanja 25 godina modnog studija „Click“, 24. juna u Belom dvoru biće priređena humanitarna revija svetski poznate dizajnerke Roksande Ilinčić.

Ovaj jedinstveni modni događaj humanitarnog karaktera biće organizovan uz podršku Skupštine grada Beograda, a celokupan prihod sa ovog događaja namenjen je odeljenju palijativne nege za decu obolelu od raka.

Ilinčić, koja živi u Londonu, poslednji put je reviju imala u Beogradu 2003. godine na  14. Belgrade Fashion Weeku.

Povezana vest:  Vikend zabave za mališane - Dečiji sajam

Maštovite kreacije Roksande Ilinčić opčinile su mnoge poznate ličnosti širom sveta, pa je odeća sa potpisom naše dizajnerke čest odabir za pojavljivanje slavnih glumica, pevačica, prvih dama i savremenih princeza, na crvenom tepihu ili važnim ceremonijama.

Kejt Midlton, Mišel Obama, Tilda Svinton, Kejt Blanšet, Lejdi Gaga, Amanda Sejfrid su samo neke koje nose kreacije srpske dizajnerke, a Ilinčić pak insistira da ona oblači jake i snažne žene, a ne poznate ličnosti.

Povezana vest:  Muzičari uređuju izloge u Londonu

Kuriozitet je što će beogradska publika u petak videti kolekciju prikazanu na poslednjem „London Fashion Week“-u.

Inspirisana kultnim filmskim klasikom „Noćni portir“, kao i radom legendarne fotografkinje Debore Lu Turbevil, koja je svojevremeno stereotipna modna snimanja pretvorila u avangardnu umetnost, dizajnerka je kreirala sofisticirane, pomalo darkersko romantične siluete u boji burgundijskog vina, šljive, tirkiz, karamele…

Povezana vest:  Stiže nova NESCAFÉ 3in1 Generacija

Svila, krzno i bogata antilop koža, transponovane su u raskošne toalete koje nas vraćaju u 40-te i 50-te godine prošlog veka.

Haljine su definitivno potpis Roksande Ilinčić i ona u eri kada je ženstvenost dobila potpuno pogrešnu formu, a estetika haljine jednu sasvim drugačiju dimenziju, hrabro kreira sofisticirani i nepretenciozni glamur braneći pravo na autentičnost za koju modni kritičari kažu da je osvežavajuća i neprolazna.