Posetioci festivala kontrabasa BASS PASSION vol.2 koji je za vikend održan na Kolarcu, osim dobre muzike čuli su i šta je NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU! Hemofarm Fondacija kao prijatelj ovogodišnje manifestacije dala je festivalu humanitarni karakter kampanjom za promociju doniranja i transplantacije organa koju već dve godine sprovodi kao partner Ministarstva zdravlja.

Ljubitelji kontrabasa osim izvođenja virtuoza na ovom gudačkom instrumentu imali su priliku i da potpišu donorske kartice i informišu se o potrebi donošenja novog Zakona o transplantaciji organa u cilju smanjenja liste čekanja ljudi na nov organ. Trenutno se na ovoj listi nalazi oko 1000 građana koji čekaju taj najvažniji poziv u životu za novo srce, jetru ili bubreg.

Povezana vest:  Mala crna knjiga - svetski bestseler, priručnik za poslovne žene, stigao u Srbiju

Kampanju NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU!, podržali su u proteklom periodu i Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, najviši predstavnici Grada Beograda, Nemačko-srpska privredna komora, ali u koju se iz dana u dan  uključuje i sve veći broj ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života. I verske zajednice u Srbiji podržavaju donorstvo kao najviši čin humanosti.