Novak Đoković fondacija je u selu Kukujevci, u opštini Šid, adaptirala i opremila osmu Školicu života, u kojoj će predškolske programe pohađati oko 50 mališana ovog mesta.

Radovi na adaptaciji počeli su sredinom aprila, a u obnovu i opremanje je uloženo oko 40.000 evra (5.378.509, 63 dinara). Urađene su dve učionice veličine oko 100 m2, a deo je uložen u kupovinu odgovarajućeg nameštaja, didaktičkog materija i knjiga kako bi deca mogla uživati u svakodnevnom boravku.

Jelena Đoković, nacionalna direktorka Novak Đoković fondacije, danas je svečano otvorila novu Školicu života, a drugare u vrtiću obradovala novim igračkama.

“Posebno me raduje što je predškolske prostorije dobilo mesto koje je puno dece i u kome mladi roditelji odlučuju da žive na selu. Demografski podaci ukazuju da će i sledeće godine veliki broj mališana krenuti u naš vrtić, i da će ovaj trend samo rasti iz godine u godinu. To je dokaz da je Fondacije i ovoga puta pažljivo odabrala mesto kojem je Školica života najpotrebnija. Koristim ovu priliku da se zahvalimo predstavnicima opštine i predškolske ustanove što su nam pružili maksimalnu podršku i omogućili da ulepšamo detinjstvo velikom broju mališana”, rekla je Jelena Đoković.

“Fondaciji Novaka Đokovića dugujemo neizmernu zahvalnost na ovako vrednom, velikom, i značajnom poklonu našim najmlađim sugrađanima. Zahvalni smo prvenstveno što je fondacija prepoznala potrebu naše opštine za uključivanjem što većeg broja dece mlađeg uzrasta u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, što je u nama prepoznala svog partnera, te što su skupa sa našom PU, mesnom zajednicom, školom ali i nama, u lokalnoj samoupravi uložili ogromnu volju, energiju, sredstva i vreme kako bi najmlađima pružili uslove za bolje, sigurnije i kvalitetnije detinjstvo. Sredstva koja je fondacija izdvojila kako bi opremila prostor vrtića u Kukujevcima su sve samo ne zanemarljiva, posebno ako se ima u vidu da su naša deca sada dobila priliku da borave u vrtiću čiji je prostor jednako kvalitetan i podsticajan kao i vrtići u velikim gradskim centrima”, rekao je predsednik opštine Šid Predrag Vuković.

Povezana vest:  RTS donator u projektu izgradnje sigurne kuće

Direktorka PU “Jelica Stanivuković Šilja” Jasminka Varga zahvalila se Novak Đoković fondaciji na mogućnosti da uključe što veći broj mlađe dece u vrtić u Kukujevcima.

„Projektom Školice života dobila je cela naša opština, gde su pored vaspitača naše ustanove, uključene i osnovne škole, kako deca tako i učitelji. Finansiranje ovakvih projekata od velikog je značaja za sve nas koji radimo u prosveti, ali i za roditelje mališana“, istakla je Varga.

Povezana vest:  Izložba dela oca Roberta de Nira u Matisovom muzeju u Nici

U saradnji sa CIP- Centrom za interaktivnu pedagogiju, koji je implementacioni partner na projektu „Školice života – zajedno za detinjstvo“, za vaspitače i učitelje u opštini Šid obezbeđeno je održavanje četiri akreditovane obuke. Na prvoj obuci do sada je učestvovalo 35 učitelja i vaspitača. Pored Školice u Kukujevcima, Fondacija je otvorila i objekte u Ljigu, Raškoj, Kniću, Merošini, Kraljevu, Vladičinom Hanu i Lučanima, a uskoro se očekuje i deveta u Jaloviku.

Povezana vest:  Naučnici iz Francuske, Švedske, Češke, Estonije, Austrije i Slovenije gosti Međunarodnog programa Festivala nauke