U Domu omladine Beograda 10. i 11. decembra (11-18č) biće održan treći po redu Mrnjau Fest – jedinstveni festival posvećen mačkama! Na festivalu će pored prelepih maca biti i puno dobrih vibracija i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi – od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle. Glavni program festivala je zvanična međunarodna izložba mačaka po WCF (World Cat Federation) sistemu. Izlažu se rasne i domaće mačke u svim WCF kategorijama.

Povezana vest:  Džesika Simpson kreira odeću od teksasa

Pred kraj svakog takmičarskog dana priređuje se javno ocenjivanje i prezentacija rasa, a veliko finale su Best in Show i Best of Best revije.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: britanke, mejn kunovi, persijanke ali i rase koje se ređe viđaju: afrodite, bengalke, birmanke, nebelung, norveške šumske, korniš reks, sfinks i druge. Domaće mace su takođe dobrodošle i ravnopravno se takmiče za nagrade.

Povezana vest:  Pretučen sin Arete Frenklin

Neka najlepša maca, prema ocenama međunarodnih sudija i publike, pobedi!

Program takmičenja mačaka:

Ocenjivanje maca za stolom, posebno atraktivno javno ocenjivanje (WCF ringovi), Best in Show i Best of Best revije na pozornici.
Subota, 10. decembar: Takmičenje domaćih maca za Le PETit HHP Cup.
Nedelja, 11. decembar: Takmičenje svih maca za prestižnu WCF Silver Master titulu u Jubilee ringu i proglašenje Best Supreme – najbolje mace na izložbi.

Povezana vest:  Promocija MOGUL magazina u hotelu Metropol Palace

Pored međunarodne izložbe, i retke prilike da uživo vide mnoge rase mačaka, posetioci će biti u prilici da posete i druge sadržaje na ovogodišnjem MRNJAU FESTU: kreativne radionice, tribine, štandove sa „mrnjau“ rukotvorinama, ali i da na udomljavanju izaberu i povedu kući macu svog života – novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice.