Modna organizacija BAFE raspisala je regionalni konkurs za mlade modne dizajnere. Konkurs je otvoren do 10. aprila 2017. i namenjen je autorima starosti od 18 do 35 godina iz zemalja okruženja: BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Izabrani stvaraoci će dobiti priliku da svoj rad prikažu na beogradskoj manifestaciji „Balkan Art Fashion Event“, koja se ovog maja realizuje DESETI put za redom, sa ciljem da stručnu i širu javnost upozna sa stvaralaštvom mladih autora i pruži im podršku u promovisanju svog rada.

Povezana vest:  Tamna čokolada za bolju pažnju i koncentraciju

Prijava bi trebalo da sadrži CV autora i skice modne kolekcije kao i fotografiju jednog realizovanog odevnih komada u JPG ili PDF formatu.

Skice moraju biti iz kolekcije koja ce biti predstavljena na sledecem BAFE u.

Aplikacije sa naznakom „Za konkurs 2017“ svi zainteresovani kandidati mogu poslati na adresu: [email protected].

BAFE je u devet prethodnih izdanja okupio gotovo stotinu mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od sto pojedinačnih i grupnih revija. Poslednje izdanje „Balkan Art Fashion Event-a“ izazvalo je veliku pažnju autora iz zemalja okruženja, zbog čega je BAFE tim odlučio da platformu podigne na regionalni nivo.

Povezana vest:  Kako da detetu pomognemo u učenju?

„Balkan Art Fashion Event“ je modna manifestacija, koja se održava već petu godinu za redom, a nastala je sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

Povezana vest:  Morinjo: Liga Evropa nije takmičenje koje želimo da igramo

DESETI BAFE biće održan ovog maja u Beogradu.