U okviru programa Modne Vinjete ovogodišnjeg Belgrade Fashion Week-a predstavljena je mini kolekcija FIASCO SS/17 modnog ateljea VERV, dizajnerke Katarine Stevanović.

Mini kolekcija FIASCO SS/17 donosi vizuelno upečatljive sakoe, crne i bele boje. Dominantni detalji su sirove, neobrađene ivice kao i različite teksture materijala, koje na kontrastni način ističu visoku eleganciju sakoa. „Verv žena“ iskazuje svoju ženstvenost na nekonvencionalan i pomalo provokativan način, stavljajući u prvi plan svoju ličnost, dok sakoi samo naglašavaju istu.

Povezana vest:  SPEKTAKULARNI ŠOU CHIPPENDALES SUTRA U BEOGRADU

Predstavljanju kolekcije u galeriji ŠTAB prisustvovali su i poznate ličnosti, koje važe za „dame od stila“ domaće javne scene: Ana Stanić, Sara Jovanović i Tijana Pečenčić.

Pre svega želim da iskažem veliku zahvalnost svojim divnim prijateljima i saradnicima koji su prisustvovali vinjetama i podržali moj rad. Posebno hvala Ani Stanić i Sari Jovanović koje me podržavaju od samog početka – istakla je mlada dizajnerka.

Ceo koncept ste brižljivo osmislili. Na šta se „Fiasco“ odnosi i šta podrazumeva?

Povezana vest:  Osnovne škole i osnovci biće korisnici donacije drugog po redu Nacionalnog dana davanja

– Lično sam jako zadovoljna , kolekcija „Fiasco“ je postigla svoj cilj, a to je da je na jedan provokativan i nametljiv način, ipak naterala gledaoca da eleganciju posmatra iz drugog ugla, i dokaže da su zapravo nesavršenosti sastavni deo dizajna i umetnosti uopšte, i da baš one u ovom slučaju jedan sako ( blejzer) čine „savršenim“.

Šta je ono na čemu ćete bazirati svoj rad u budućnosti?

– Uvertira za proleće su bile modne vinjete, a trenutno radim na novoj kolekciji za jesen/zimu koja će opet u sebi nositi svojevrsnu poruku, a pripremam i jako zanimljivu kampanju. Cilj mi je svakako insistiranje na spajanju različitih grana umetnosti,  kao i stalno usavršavanje, posebno u odabiru tkanina sa kojima radim.
Od samog osnivanja modni atelje VERV privlači veliku pažnju domaće modne javnosti, koja u modelima dizajnerke Katarine Stevanović prepoznaje autentičnost i avangardni pristup u izradi sakoa i jakni od krzna.

Povezana vest:  Da li je tetovaža prepreka ili plus za zapošljavanje?