Mikser Festival i Švajcarska kancelarija za saradnju u Srbiji pozivaju mlade autore da sa svojim fotografijama učestvuju na konkursu „New Perspectives“ i prikažu svoju viziju Srbije na predstojećem Mikser festivalu, od 25. do 28. maja 2017. Konkurs je otvoren do 18. maja za sve mlade talente do 35 godina sa interesovanjem za fotografiju.

O PROJEKTU

Foto konkurs „ New Perspectives“ nastao je u saradnji Mikser Festivala i Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji kao platforma za podsticaj mladim talentima u oblasti fotografije, bilo profesionalnim ili amaterskim , kao mesto razmene iskustva i ideja među mladima o pozitivnoj viziji Srbije u periodu 2018. do 2021. godine. Ideja konkursa je da predstavi potencijale, prirodna i kulturna blaga Srbije, kao i društvene fenomene urbanih i ruralnih područja Srbije.

PREDMET KONKURSA

Stavljajući glavni fokus na društvo u tranziciji, predmet fotokonkursa „New Perspectives“ je prikazivanje Srbije iz pozicije mlade osobe, uz potencijale za napredak i podsticanje za angažman i veću društvenu odgovornost. Jedan autor može prijaviti do 5 fotografija,  a uz svaku fotografiju neophodno je da priloži i priču o njenom nastanku (maksimalno 180 karaktera), kao i naziv lokacije/mesta/sela/grada na kojoj je fotografija nastala.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde rutinski pobedili Olimpiju

ŽIRI

Marko Lađušić – redovni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti, Beograd

Maja Lalić – umetnička direktorka Mikser festivala

Vojkan Gostiljac – direktor fotografije

 

NAGRADE

PRVI KRUG:  20 finalista

U prvom krugu žiriranja, žiri će odabrati finaliste konkursa čiji će radovi biti predstavljeni javnosti na Mikser Festivalu 2017, koji će se održati od 25. do 28. maja u silosima Žitomlina na donjem Dorćolu. Švajcarska kancelarija za saradnju u Srbiji prirediće svečano otvaranje izložbe 26. maja u 19h, u sklopu Art zone festivala.  Tokom trajanja Mikser festivala publika će moći da glasa za svoje favorite. Autori fotografija odabranih u prvom krugu, će pored učešća na otvaranju izložbe, biti u obavezi da pohađaju mentorisane radionice i prisustvuju stručnim predavanjima na Mikser Festivalu.

Povezana vest:  LINO NA „BABY FRIENDLY" KONFERENCIJI

DRUGI KRUG: Tri glavne nagrade i proglašenje pobednika nakon Mikser Festivala 2017

Dobitnici nagrada biće odabrani na osnovu preporuka žirija, glasova publike, učešća na radionicama i analize portfolija autora. Proglašenje dobitnika biće organizovano nakon Mikser Festivala, a najkasnije do 15 juna.

1.nagrada – plaćeni angažman na poziciji fotografa u Švajcarskoj kancelariji za saradnju u Srbiji, koji obuhvata foto dokumentovanje aktuelnih projekata Kancelarije  širom Srbije uz pokrivene putne troškove. Angažman traje 9 meseci, od juna 2017. do februara 2018. uz mentorsku podršku od strane Mikser House-a.

2.nagrada- foto oprema  u vrednosti od 500 eur

3.nagrada- foto oprema vrednosti od 400 eur


PRIJAVLJIVANJE ZA KONKURS:

Konkurs je otvoren za sve mlade talente u fotografisanju do 35 godina, bez obzira na status i formalno obrazovanje. Svaki kandidat može dostaviti maksimalno 5 fotografija uz prateći tekst o nastanku fotografije (maksimalno 180 karaktera) i naziv lokacije na kojoj je fotografija snimljena. Prijave se vrše popunjavanjem elektronskog formulara dostupnog na adresi http://newperspectives.mikser.rs/ koji će biti aktivan do 18. maja u ponoć. Prijavom na konkurs kandidati potvrđuju da su autori svih priloženih radova, da Mikser ima pravo objavljivanja svih priloženih radova na svim komunikacionim kanalima, kao i da Švajcarska kancelarija za saradnju u Srbiji ima pravo iskoristiti sve pristigle fotografije za promociju Strategije 2018- 2021. Svi autori biće potpisani.

Povezana vest:  VELIKA NOVOGODIŠNJA 199 i 299 AKCIJA u knjižara Vulkan

Više informacija: [email protected]

ROKOVI

Konkurs je otvoren do 18. maja 2017. godine

Rezultati konkursa biće objavljeni na web stranici www.mikser.rs, dok će 20 finalista biti kontaktirano mailom.

Trajanje izložbe u okviru Mikser Festivala: 25 – 28. maj 2017. godine.

Svečano otvaranje izložbe 26. maj 2017. godine