dm drogerie markt u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Austrijskom razvojnom agencijom i Privrednom komorom Austrije razvio je koncept za primenu modela dualnog obrazovanja u Srbiji.  Potpisivanjem ugovora dm drogerie markt je postao i zvanični učesnik tog projekta. Nastavni plan i program odobren je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. U sistemu dualnog obrazovanja teorijsko znanje, koje učenici dobijaju u školama, biće povezano sa praktičnom nastavom u kompanijama učesnica projekta.

„Dualno obrazovanje nudi mladima mogućnost da sakupljaju kako teoretska znanja tako i praktična iskustva  i da ista primenjuju u svakodnevnom životu“ izjavila je direktorka dm drogerie markt Alexandra Olivera Korichi. „Ova forma obrazovanja predstavlja  važan doprinos profesionalnom razvoju mladih i omogućava im uspešan početak karijere. Od ovakvog sistema korist imaju i trgovinske firme i njihovi kupci, jer mladi zaposleni dobijaju posebno dobru obuku sa visokim nivoom profesionalne kompetentnosti“ dodala  je Alexandra Korichi.

Povezana vest:  Princ Vilijam i Kejt Midlton kao lutke

„U dm drogerie markt se  čovek uvek stavlja u prvi plan bez obzira da li se radi o zaposlenima ili kupcima. Stoga nam je obrazovanje i dalji razvoj zaposlenih podjednako važan kao i prvoklasna podrška i savetovanje naših kupaca“- naglasila je direktorka.

Praktičnu nastavu, po dualnom modelu, započela su 4 đaka trgovačke škole u maloprodajnim objektima kompanije dm drogerie markt, sa tendencijom povećanja broja đaka u narednim godinama. Kroz praktičnu nastavu u dm objektima đaci imaju priliku da postanu eksperti u oblastima: lepote, nege, welnessa, zdravlja, domaćinstva, kako bi svoje znanje mogli da prenesu na najbolji mogući način svojim kupcima.

Povezana vest:  Stručni skup ,,Novi izazovi u ishrani prvih 1.000 dana: Pogled u budućnost'' okupio više od 300 pedijatara iz regiona

Tim povodom smo 30.03.2017. organizovali  konferenciju za novinare , u dm drogeriji u Makedonskoj 44 gde je uručeno priznanje kompaniji dm drogerie markt za učešće u pilot projektu.

Prisutnima se obratila potpredsednica Privredne komore Austrije gđa Marta Šulc, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i direktorka dm drogerie markt-a Alexandra Olivera Korichi.