Nakon Smedereva, Zrenjanina, Novog Sada, Kragujevca i Niša, Paraolimpijski komitet Srbije i Apatinska pivara održali su i inspiracijski događaj u Beogradu koji ima za cilj da promoviše platformu „Šampioni svaki dan“ i sajt www.sampionisvakidan.rs. Specijalan gost na događaju bio je Petar Milenković, paraolimpijac  koji je svojim primerom motivisao prisutne da se uključe u projekat i daju svoje inicijative.

„Platforma je osmišljena da motiviše osobe sa invaliditetom i omogući bolje uslovi za bavljenje sportom i veću dostupnost sportskim objektima. Važan deo platforme čini sajt koji predstavlja svojevrsnu bazu znanja i sadrži sve važne informacije i pravilnike o sportu za osobe sa invaliditetom kao i mapu pristupačnosti sportskih terena i objekata u celoj Srbiji“, rekao je Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Povezana vest:  HUMANITARNA AKCIJA „NAŠ MALI DOPRINOS, IMA VELIKU VREDNOST“ U DELTA CITYJU

„Powerliftingom sam se bavio i pre invaliditeta. Prvi sam sportista paraolimpijac koji se bavi powerlliftingom kod nas. Do uspeha vodi jaka volja i motivisanost. Siguran sam da već danas ovakvim projektima možemo da stvorimo nove šampione“, rekao je Petar Milenković.

Naredni korak u okviru projekta je javni konkurs na koji se već sada putem sajta www.sampionisvakidan.rs mogu da prijave sportska udruženja, udruženja građana i sve institucije ili organizacije koje se aktivno bave sportom ili žele da doprinesu povećanju pristupačnosti u sportu.

Povezana vest:  Novi Budweiser Budvar Dark, taman kako treba!

„Kao partner Paraolimpijskog komiteta Srbije nismo želeli da se naša podrška zaustavi samo na Paraolimpijskim igrama u Riju. Želja svih nas bila je da iz poruke koju smo poslali da je „jelen i bez jednog roga i dalje jelen“ izgradimo platformu koja će informisati, okupiti i motivisati osobe sa invaliditetom širom Srbije da krenu da se bave sportom. Želimo da okupimo ljude, otvorimo pitanja koja su od važnosti kada je reč o sportu osoba sa invaliditetom i oslušnemo šta je to što najviše nedostaje lokalnim zajednicama“ rekao je Marko Margan, brend menadžer u Apatinskoj pivari.

Povezana vest:  TRKA SA BIKOVIMA, Četvoro povređenih u Pamploni, jednog bik nabio na rog

Organizacije koji imaju ideju kako da sport bude dostupniji osobama s invaliditetom u njihovom gradu, svoje projekte mogu na jednostavan način da prijave putem sajta www.sampionisvakidan.rs sve do 15 jula. Apatinska pivara dodeliće sredstva u vrednosti od po 4000 evra za tri najbolje inicijative iz cele Srbije.

Inspiracijski događaj poput ovog, realizovaće se još i u Novom Pazaru 28. juna.