Pre nekoliko dana u organizaciji EXIT Fondacije pokrenuta je humanitarna licitacija za večeru i druženje sa Miroslavom Raduljicom na sajtu www.sportskibazar.rs radi skupljanja sredstava za lečenje Andrijane Jovanović (18) kojoj je hitno potrebno 80.000 eura za operaciju tumora u Italiji.

Pred sam kraj licitacije, desilo se nešto što niko nije očekivao, ali zaista potez vredan divljenja! Naši proslavljeni reprezentativci i novopečeni NBA igrači, Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović, udruženo su ponudili najveću sumu novca na licitaciji za humanitarnu večeru sa svojim saigračem u reprezentaciji Miroslavom Raduljicom i tako obezbedili deo potrebnih sredstava za lečenje osamnaestogodišnje Andrijane Jovanović.

Povezana vest:  MILOŠ BIKOVIĆ POSTAO ZAŠTITNO LICE AVON SPORT KOLEKCIJE

Oni su svojim nesebičnim gestom ukazali na važnost humanosti, potvrdili da u našoj reprezentaciji vlada porodična atmosfera i da se kolege iz reprezentacije udružuju i van terena kada je potrebno!

Takođe, Teodosić i Bogdanović su u šali prokomentarisali sda je ovo sjajna prilika da iz prve ruke čuju iskustva iz NBA lige od Miroslava Raduljice i apelovali na sve ljude da im se pridruže u akciji prikupljanja novca za izlečenje mlade Andrijane.

Andrijana Jovanović je bila potpuno zdrava devojka koja se bavila sportom, ali jednog dana iznenada joj je pozlilo, a dalje analize kod doktora donele su loše vesti koje niko nije mogao da očekuje. Umesto da oseti radost življenja na pragu punoletstva, ona je zajedno sa porodicom krenula u svoju najveću borbu protiv opasnog Juingovog (Ewing) sarkoma na rebru, samo mesec dana pred njen 18. rođendan.

Povezana vest:  Beč ima službu za vlasnike uginulih ljubimaca

Nada za Andrijanino izlečenje postoji u Italiji. Cena ovog komplikovanog zahvata iznosila bi 80.000 evra, što je nedostižna cifra za njenu porodicu. Andrijani vreme za sakupljanje novca ubrzano ističe, i svaki vid pomoći je bitan.

Kako bi Andrijana što pre došla do ozdravljenja upišite 325 i posaljite SMS na 3030. Ukoliko ste iz Švajcarske upišite human325 i pošaljite SMS na 455.

Povezana vest:  PRILIKA KOJA SE NE PROPUŠTA – Studije na jednom od 100 najboljih svetskih univerziteta

Takođe, možete pomoći i uplatom na dinarski ili devizni račun kao i putem linka na e-doniraj.

Unapred hvala za uplate koje možete izvršiti na račune otvorene u fondaciji „Budi human“:

Dinarski: 160-470596-26

Devizni: 00-540-0002146.9

IBAN broj: RS35160005400002146998

Proslavljenim košarkašima koji su u ovom momentu na večeri u restoranu „Šaran“ na zemunskom keju, koji je podržao ovu akciju, prijatno!