elvis-presleyOprema za balsamovanje Elvisa Prislija povučena s aukcije

 

Oprema koja je navodno korišćena za balsamovanje „kralja rokenrola“ Elvisa Prislija (Presley) povučena je s aukcije u Čikagu, objavio je Nju mjuzikal ekspres (New Musical Express – NME).

Aukcija je dovedena u pitanje kada je jedan službenik pogrebnog zavoda u Memfisu sugerisao da je posle Elvisove smrti oprema dezinfikovana i potom upotrebljena za druge obdukcije.

Povezana vest:  Novi Vichy dezodoransi sa tehnologijom protiv tragova i oštećenja tkanina

U ponudi su bili svi predmeti korišćeni za autopsiju i pripreme za sahranu, počev od rezervne etikete za identifikaciju sa nožnog prsta pošto je originalna ukradena u bolnici u haosu posle Prislijeve smrti.

Gumene rukavice, forcepsi, češalj i ajlajner, račun za kovčeg, čak i vešalica na kojoj je visilo odelo u kojem je pevač sahranjen takođe su bili ponuđeni kupcima.

Povezana vest:  Nova studija pokazuje da napici sa niskokalorijskim i zaslađivačima bez kalorija pomažu pri gubljenju kilograma

Prodaja u organizaciji kuće Lesli Hindman okšenirs (Leslie Auctioneers) bila je zakazana za 12. avgust, četiri dana uoči 33. godišnjice smrti „kralja rokenrola“.

Sve te predmete sačuvao je balsamer iz pogrebnog zavoda u Memfisu koji je pripremio telo za sahranu.