Aleksandar Josipović u saradnji sa kraljevskom porodicom iz Emirata organizovao uspešnu humanitarnu akcija za borbu protiv raka dojke u Dubaiju.

Povodom obeležavanja oktobra – Svetskog meseca borbe protiv raka dojke, u nedelju, 1. oktobra u jednom od najpopularnijih restorana i noćnih klubova u Dubaiju „Atelier M“, Aleksandar Josipović i Pink Karavan, na čelu sa predsednicom Njenim Visočanstvom Savsan Džafar, organizovali su humanitarnu gala večeru i aukciju u cilju edukovanja javnosti o toj bolesti, značaju preventivnih pregleda i sakupljanja finasijskih sredstava.

Povezana vest:  Poveži uživanje sa vežbanjem - leti se kalorije lakše troše!

„Uprkos tome što je rak dojke izlečiv ako se dijagnoza postavi na vreme, mnoge žene i dalje ne vode dovoljno računa o svom zdravlju i preskaču redovne preglede bez obzira gde one živele-Beograd, Pariz ili Dubai. Sama ideja za ovakvu humanitarnu akciju je bila moja želja da motivišem dame da stave preventivne preglede na vrh svoje liste prioriteta. Ali i da pozivamo ostale ljude da podele istu poruku sa majkama, sestrama, ćerkama i prijateljicama pa i samim muškarcima-jer rak dojke kod muskaraca je takodje moguć. Pored podsećanja podjednako je značajno pružiti adekvatnu podršku onima kojima je rak dojke dijagnostikovan. Od vitalne je važnosti da svaki pojedinac, ma gde god živeo i radio, ima svest o ranom otkrivanju i lečenju raka dojke.“ rekao je Aleksandar Josipović.

Povezana vest:  Eucerin preparati tokom aprila po 20 % nižoj ceni!

„Bez obzira koje vere bili, nacionalnosti ili rase verujem da svi možemo napraviti veliku razliku dajući dar nade, podrške, zdravlja i života. Uspeli smo da dobijemo žvaničnu podršku državnih organa Ujedninjenih Arapskih Emirata za organizovanje ove akcije, ali isto tako okupimo ambasadore, uticajne biznismene . Od 15 000 EUR koje smo sakupili u Dubaiju, u jako teškoj ekonomskoj situaciji, sav novac će biti namenjen kupovini najsavremenije opreme za ranu dijagnostiku i programe koji podižu svest i pružaju neophodnu obuku ženama u borbi protiv raka dojke“.

Povezana vest:  U Beču otvoren prvi Centar za rashlađivanje

PHOTO: Nikola+Tamara