U okviru Akcije za borbu protiv raka dojke, kompanija Avon uručila je danas donaciju u vrednosti od 4.489.000 dinara kliničko bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović-Dedinje“ u Beogradu za kupovinu najsavremenije opreme za biopsiju dojke.

„Ova donacija je rezultat nesebičnog zalaganja naših Avon Dama i njihove posvećenosti Akciji za borbu protiv raka dojke u protekloj godini. Ono što u ovom trenutku sa sigurnošću mogu da potvrdim jeste da ovo nije prva, a sigurno neće biti ni poslednja donacija naše kompanije u borbi protiv raka dojke. Nastavljamo dalje ka novom cilju čijim ćemo ostvarenjem biti korak bliže zdravijoj i bezbednijoj budućnosti svih žena u Srbiji.“ – istakla je nakon uručenja donacije Elizabet Korobčenko, direktorka kompanije Avon za Srbiju, Crnu Goru, Bugarsku, Albaniju i Makedoniju.

Povezana vest:  Zaposleni u kompaniji Strauss Adriatic u okviru Dana društveno odgovornog poslovanja sproveli niz humanitarnih aktivnosti

Donacijom kompanije Avon, ženama iz cele Srbije koje dolaze na lečenje u ovu ustanovu, biće omogućeno da dobiju najbolje uslove za pravilno, precizno i minimalno invazivno izvođenje biopsije – ključnog koraka u dijagnozi raka dojke, koji može da isključi potrebu za operacijom.
,,Donacija opreme za kor-biopsije i vakuum-asistirane biopsije dojke značajno će unaprediti dijagnostiku oboljenja dojke u KBC „Dr Dragiša Mišović-Dedinje“, budući da je histopatološka dijagnostika najpouzdanija, čime će se skratiti dijagnostički proces, napraviti bolja selekcija za eventualno lečenje i smanjiti broj bespotrebnih kontrolnih pregleda. Poseban značaj donacije je u tome što je trenutan broj ustanova u Beogradu u kojima se rade biopsije dojki nedovoljan, pa će ova donacija omogućiti znatno većem broju žena da urade kompletnu dijagnostiku sumnjivih promena u dojkama.” – izjavio je dr Vladimir Urban radiolog iz KBC „Dr Dragiša Mišović-Dedinje
Sredstva uručena KBC „Dr Dragiša Mišović-Dedinje“ jedna su u nizu donacija kompanije Avon zdravstvenim institucijama u Srbiji. Podsećamo da je samo tokom prošle godine, u okviru Avon Akcije za borbu protiv raka dojke, upućena donacija Centru za radiologiju Kliničkog centra Niš, gde je omogućeno obnavljanje PACS sistema. Prethodnih godina kompanija Avon je pomogla kupovinu prvog pokretnog digitalnog mamografa u Srbiji, donirala aparat za ranu dijagnostiku Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, kao i sto za stereotaksičnu biopsiju dojke i 180 besplatnih kliničkih pregleda.

Povezana vest:  Fondacija "Divac" i "UniKredit" zbrinuli 139 porodica