Udruženje Cinema City raspisalo je konkurs za učešće u besplatnim radionicama uzbudljivog umetničkog projekta „Cirkus gradi poverenje” koji se bavi borbom protiv predrasuda i stereotipa o različitosti u našem društvu.

Konkurs je namenjen mladima iz Novog Sada koji imaju između 15 i 20 godina i otvoren do ponedeljka, 22. januara do ponoći. Zainteresovani se mogu prijaviti putem sajta www.cinemacity.org ili direktno putem linka bit.ly/Konkurs_CirkusGradiPoverenje za radionice savremenog cirkusa, osnove grafičkog dizajna, fotografije i upravljanja događajima, a krajnji rezultat timskog rada biće organizovanje, promovisanje i izvedba predstave savremenog cirkusa.

Povezana vest:  Venčali se princ Vilijam i Kejt Midlton



Projekat „Cirkus gradi poverenje“ realizuje Udruženje Cinema City u saradnji sa Ludifico i Kreativnim pogonom, a zahvaljujući podršci Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji, kao i Britanske ambasade u Beogradu.

Savremeni cirkus, kao vrsta izvođačke umetnosti, još uvek nije dovoljno zastupljen u Srbiji, ali je veoma snažno sredstvo koje podstiče razmišljanje o važnim društvenim pitanjima, kao i učešće u kreativnom rešavanju problema. Vođeni od strane iskusnih profesionalaca kao mentora, mladi ljudi koji budu učestvovali u projektu radiće na konceptualizaciji, realizaciji i promociji savremenog cirkusa, istovremeno razmišljajući i diskutujući o ključnim principima interkulturalizma, raznolikosti, geneze ekstremizma, koji će biti glavna tema performansa.

Povezana vest:  Naučnici pronašli 47 miliona godina staru muvu

Dok će jedna grupa raditi na samom performansu, drugi učesnici će imati priliku da pohađaju radionice grafičkog dizajna, fotografije ili upravljanja događajima i da uz pomoć mentora organizuju marketinšku promociju i izvođenje predstave. Premijera cirkuske predstave održaće se krajem marta, a učenici četiri novosadske srednje škole će imati priliku da vide rezultat timskog rada svojih vršnjaka.

Povezana vest:  Mjuzikl o hokeju otvoriće festival u Torontu