Beogradski mališani, ali i svi odrasli ljubitelji bajki i priča, imaju priliku da uživaju u najlepšim delima narodne poezije i proze tokom besplatne manifestacije „Magične zimske bajke”, u organizaciji kompanija Belgrade Waterfront i Soko Štark. Počevši od februara, prostor ispred zgrade Geozavoda u Karađorđevoj ulici, mesto je gde bajke „žive“ kroz brojne predstave i radionice, a tako će biti sve do 4. marta.

Povezana vest:  "Nova iskra" objavljuje otvoreni poziv za dizajnere

Najmlađi Beograđani imaju priliku da na svoj način dožive bajke poput „Devojka brža od konja”, „Zlatna jabuka i devet paunica”, „Čardak ni na nebu ni na zemlji” i „Vuk i sedam jarića”. Uz čitanje bajki, organizovane su i brojne radionice – pravljenje čestitki, ukrasa, magneta i raznih poklona – sa ciljem da kod dece podstaknu maštu i kreativnost.

Povezana vest:  Teri Hačer pokrenula sajt za žene

Ugođaj upotpunjavaju specijalni gosti koji pevaju, sviraju, crtaju i izvode mađioničarske trikove, a za sve to vreme deca mogu da se zaslade čokoladicama „Najlepše željice”, koje je Soko Štark pripremio za njih. Na specijalno pripremljenom „Zidu željica”, svako dete, ali i svi koji to žele, imaće priliku da napišu svoje male i velike želje.

Povezana vest:  Dijamant poklonio nove sprave za igru vrtiću Bambi

U sklopu manifestacije, organizovano je i sakupljanje dečijih knjiga, koje će biti donirane Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu iz Ivanjice.