Simulacija pregovora u okviru Svetske trgovinske organizacije, događaj koji se već 21 godinu održava u Švajcarskoj i okuplja studente iz više od 50 zemalja, biće održana po prvi put u Beogradu, od 11. do 14. maja.

Projekat po imenu ,,Model WTO Belgrade” će okupiti student iz Srbije, koji će se na radionicama upoznati sa pravilima i procedurama Svetske trgovinske organizacije, a zatim grupisani po timovima – državama, predstavljati interese te države u simulaciji pregovora.

Povezana vest:  Specijalna edicija TAG Heuer Monaco Gulf 2018

Glavna tema ovogodišnjeg izdanja biće integracija malih i srednjih preduzeća u međunarodnu trgovinu, a učesnici koji se pokažu kao najbolji pregovarači će predstavljati Srbiji na simulaciji Model WTO 2019 u Švajcarskoj, koja okuplja student sa najboljih svetskih univerziteta.

Događaj koji organizuje studentska organizacija sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ,,Grupa za SPEKOF”, naišao je na podršku brojnih partnera, a neki od njih su i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Privredna komora Srbije, Ekonomski fakultet u Beogradu, Ambasada Meksika u Srbiji i Vlada Švajcarske Konfederacije.

Povezana vest:  Od danas na Portalu eUprava omogućeno elektronsko zakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev