Bečke igre za decu na letnjem raspustu biće organizovane na deponiji Rautenveg gde će deca zajedno sa članovima Gradske čistoće Beča moći da provedu uzbudljive dane igrajući čak i golf.

Deponija Rautenveg je jedina komunalna deponija Grada Beča i ujedno najveća deponija Austrije. U okviru bečkih igara za decu na letnjem raspustu („Wiener Sommerferienspiel“) predviđen je raznovrstan program na ovoj lokaciji za decu uzrasta od 6 do 10 godina.

Povezana vest:  Kompanija Flora dobitnik nagrade „Najbolje u 2020” na 87. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Gradska čistoća Grada Beča „MA 48“ organizuje prvo vožnju vozićem oko deponije nakon koje će učesnici dobiti opšte informacije o razvrstavanju smeća i njegovom uklanjanju. Deca će dobiti informacije o tome šta se dešava sa organskim smećem kao i smećem koje se reciklira. Kada je u pitanju sortiranje smeća naučiće gde se odlaže stari papir i kako iz njega nastaje novi.

Povezana vest:  Akcija obeležavanja svetskog dana dece obolele od raka

Pored posete vrtu sa domaćim životinjama biće organizovana vožnja oko deponije u kamionu za prikupljanje otpada. Povrh toga, učesnici programa moći će da igraju „golf“ na bregu od smeća. Teren za golf napravljen je od kanti različitih oblika sa ciljem da motiviše mlade da pravilno odlažu smeće. Decu očekuju i zadaci poput bacanja gumene čizme pravo u kantu ili gađanje zvona starom gumom kako bi ono proizvelo zvuk.

Povezana vest:  Obeležen Svetski dan intelektualne svojine u Zavodu za intelektualnu svojinu

Bečke igre za decu na letnjem raspustu traju od 24. jula do 3. avgusta.

Copyright: Deponija Rautenveg, Beč ©MA 48/Matern