Proteklog vikenda Kragujevčani su imali priliku da uživaju u svojevrsnom modnom performansu kakav retko imaju priliku da vide u svom gradu. Njihove sugrađanke, dizajnerka Marina Ilić i direktor Ksenija Zlatić u popularnom Kragujevačkom klubu Triptih organizovale su događaj u okviru kog je predstavljena kolekcija njihovog brenda Marinia koja je pre toga blila prikazana na proletnjem izdanju Serbia Fashion Weeka.


Veče mode u omiljenom stecištu Kragujevčana počeo je nastupom DJ-a, nastavio se revijom, a potom i fashion partyjem uz šampanjac. Kreacije iz kolekcije Atomic Flower konačno su predstavljene u gradu u kome su nastale, jer se proizvodni pogon brenda Marinia nalazi upravo u Kragujevcu.
-Inspiraciju za ovu kolekciju pronašla sam u bujanje prirode i njenim opstankom u urbanim gradskim, industrijskim sredinama. Lepota formi i oblika različitih cvetnih vrsta i sam proces rascvetavanja prenesen je na krojne oblike delova haljina. Sastav, materijala, kao I kolorit odabrani su analogno laticama orhideja, hortenzija, magnolija. Dakle, reč je o bojama koje su ove sezone apsolutno u trendu – kaže dizajnerka Marina Ilić.
Suosnivač I director brenda Ksenija Zlatić u potpunosti je zadovoljna kako je sve proteklo, pa u narednom period spokojno može da se posveti planiranju i realizaciji njihovog narednog cilja – osvajanju američkog tržišta.
-Ponosni smo što je naš Kragujevac mogao da uživa u jednom ovakvom događaju, posebno zbog toga što su modne revije u srcu Šumadije veoma retke – ističe Ksenija i nastavlja: – Zahvalni smo svim sugrađanima koji su došli da bi svojim prisustvom uveličali ovaj događaj. Takođe, dugujemo zahvalnost i Marini Spasić koja se pobrinula da manekenke budu prikladno našminkane, dok se za njihove frizure pobrinuo salon Recut by Gaga. Posle ovog eventa vraćam se u Boston u kome će Marinia imati svoje sedište za tržište Amerike. Raduje nas što će već od septembra kreacije iz kolekcije Atomic Flower, kao i iz prethodnih kolekcija biti dostupni i širom Amerike.

Povezana vest:  Beč ponovo broj jedan u Evropi