Hemofarm fondacija započela je „Projekat pomoći opremanja domova zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u BiH“ u okviru kog je obezbedila 21.500 evra za nabavku neophodne medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj (opštine Kneževo i Šekovići) i Federaciji BiH (Donji Vakuf i Ključ).  Ovim sredstvima biće obezbeđeni novi EKG aparati, defibrilatori, aspiratori i druga medicinska oprema neophodna za svakodnevni rad u zdravstvenim ustanovama.

„Svesni visokih cena medicinskih aparata i opreme, započeli smo ovaj projekat kako bi svi građani, bez obzira da li se radi o razvijenim ili nerazvijenim opštinama, imali dobru i jednako kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Cilj svih nas u Hemofarm fondaciji je pomoć onima kojima je ona najpotrebnija, a pre svega pomoć svim nivoima zdravstvenog sistema, od primarnog do tercijalnog. Aktivnosti Fondacije fokusirane su na oblast zdravlja, brigu o zdravlju stanovništva i podizanje kvaliteta usluga u zdravstvenim centrima. Kako je primarna zdravstvena zaštita prvi i najčešći oblik kontakta svakog od nas sa zdravstvenim sektorom, tako je važno da u svim domovima zdravlja imamo mogućnosti za kvalitetno lečenje. Medicinska oprema je, svakako, bitan preduslov za to“, rekla je Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije.

Povezana vest:  Always donira nastavni materijal i opremu za učenje trima školama u Srbiji

Od svog osnivanja pre 25 godina do danas, Hemofarm fondacija realizovala je čak 2.000 aktivnosti u ukupnoj vrednosti od 12 miliona evra i tokom ovog perioda pomogla je brojne zdravstvene ustanove u zemljama u kojima je prisutna kompanija Hemofarm. U Bosni i Hercegovini Hemofarm je osnovan 1996. godine, a 2003. godine otvorena je fabrika lekova u Banjaluci, čime je Hemofarm postao jedini proizvođač lekova u Republici Srpskoj.

Povezana vest:  Ministar Obradović preporučio školama da ne rade sledeće nedelje, i u Republici Srpskoj nema škole