I ovog puta humanost je pobedila u akciji „Vi kupujete, mi poklanjamo“ Fondaciji „SOS Dečija sela Srbija“!

Posle sjajnog uspeha prethodne akcije u kojoj je poklonjeno skoro dve hiljade knjiga Svratištu za decu, izdavačka kuća Laguna i knjižare Delfi u akciji koja je trajala od 12. marta do 12. maja 2018. godine prikupile su nekoliko stotina knjiga koje su uručene mališanima iz „SOS Dečijeg sela Kraljevo“.

Povezana vest:  Troja odložena za iduću godinu

„SOS Dečije selo Kraljevo“ osnovano je 2004. godine na osnovu međunarodnog ugovora između Vlade Republike Srbije i „SOS Kinderdorf Internationala“ (Međunarodne organizacije „SOS Dečija sela“).

Kupci su tokom perioda trajanja akcije mogli da kupe jednu od preko 30 preporučenih knjiga u knjižarama Delfi ili Laguninim klubovima čitalaca, a Laguna je istu knjigu poklonila Fondaciji „SOS Dečija sela Srbija“! Prelepa slikovnica „Igre sa vitezom“, knjige iz popularnih serijala „Mija i ja“ „Angry birds“ i mnogi drugi naslovi našli su se na ovoj akciji.

Povezana vest:  Festival sireva Balkana 7. i 8. maja u Domu omladine Beograda

U „SOS Dečijim selima“ posvećeni su dobrobiti dece tokom celog njihovog detinjstva, ojačavanju porodica i zajednice kao preventivnim merama u borbi protiv napuštanja i društvenog zanemarivanja. Uz ljubav i pažnju zarastaju emocionalne rane i stvara se poverenje. Deca se uče da veruju i da se uzdaju u sebe i druge. S takvim samopouzdanjem svako dete može otkriti i ostvariti svoje potencijale.

Povezana vest:  Rijana rasplamsava maštu u kampanji Armani jesen/zima 2011/2012 (FOTO)

Deca su oduševljena lepim knjigama, a izdavačka kuća Laguna i knjižare Delfi nastavljaju svoju humanitarnu misiju.