Belgrade Fashion Week će na svom 44. izdanju ugostiti čak 75 dizajnera i desetak brendova, ali suština nije u njihovom broju već u kvalitetu koji nam donose njihove kolekcije.

Tako je bilo i tokom druge večeri Nedelje mode. Početak večeri obeležila je revije gostiju iz Koreje koji su se predstavili brendom Starsica. Belgrade Fashion Week u okviru promocije drugačijih kultura predstavlja umetnike iz Koreje, što se nakon održane revije nastavlja i kroz izložbu Get closer i projekciju filma  The Royal Tailor. Ceo program je deo projekta Dani korejske kulture.

Povezana vest:  Otvaranje Uskršnjeg bazara rukotvorina pod pokroviteljstvom Fondacije Princeze Katarine

Tijana Milutinović prikazala je kolekciju NETWORK koja predstavlja autorsku celinu u okvirima novih razmišljanja o starim pitanjima (inspiracijama). Ana Ljubinković od samog početka svoje karijere hrabro eksperimentiše bojama, krojevima, materijalima i detaljima, a svoj modni izraz naziva „maksimalizam“. Prikazanu kolekciju upotpunila je ABO cipelama. Sonja Jocić pripremila je kolekciju Alarm koja je namenjena nekonvencionalnim ženama koje žele da se istaknu u društvu i neposredno na njega da utiču.

Kontinuirana podrška razvoju Belgrade Design Districta nastavlja se kroz modne revije Svetlane Jaćović, Milene Radović, Jasmine Vujović -GetUp i Jovane Marković. Svetlana Jaćović ostaje dosledna svom dizajnerskom maniru, koji, od kolekcije do kolekcije, ne isključuje iskorak u inovaciju i osvrt na nadolazeće trendove. Kolekcija „Art“Milene Radović upotrebom prirodnih tkanina, vune, viskoze, pamuka nastaju modeli čija forma delom prati žensku figuru ili se naglašenim volumenom udaljava. Ideja kolekcije  “Čista ljubav u prljavom svetu”, kreatorke Jasmine Vujović, zasniva se na pokušaju očuvanja čistote osećanja, pred izazovima i grubostima spoljašnjeg sveta. KolekcijaJovane Marković za proleće leto 2019, inspirisana je pojmom žene. Slaveći žensku lepotu i snagu, kolekcija je u potpunosti izrađena od prirodnih materijala – vazdušastih, prozirnih i nežnih.

Povezana vest:  Ibiza - Finalna destinacija Tuborg lanca zabave

Tradicionalan program BFWa su i revije studenata i diplomaca koje često iznedre neke nove kreatorske zvezde. Ovoga puta nam se predstvaljaju studenti Fakulteta primenjenih umetnosti, Accademia del Lusso i Metropolitan Univerziteta.

Veče su posebno obeležile  glumice Branka Pujić, Marina Ćosić, Gordana Paunović, Sandra Silađev Dinja, Jelena Veljača i odbojkašica Tijana Malešević koje su podržale kampanju portala Žena „Nije važan broj već stav“. Različitih godina, visina i veličina, sve su pistom pronele ono što svakoj Ženi najlepše stoji a to je stav i samopouzdanje.

Povezana vest:  DIZAJNIRANA ODEĆA POGODNA ZA PRANJE PREDSTAVLJENA NA LONDONSKOJ NEDELJI MODE

PHOTO: Đorđe Tomić