Kolekcijom Aleksandre Lalić zatvorena 44. Beogradska nedelja mode

///Kolekcijom Aleksandre Lalić zatvorena 44. Beogradska nedelja mode

Kolekcijom Aleksandre Lalić zatvorena 44. Beogradska nedelja mode

Prezentacijom nove kolekcije Aleksandre Lalić, sinoć je u Rajićeva Shopping Centru zatvoren 44. Belgrade Fashion Week. Kolekcija Aleksandre Lalić je omaž Kseniji  Atanasijević, prvoj ženi doktoru nauka u Srbiji, čija je  doktorska teza “Brunovo učenje o najmanjem”, iskorišćena kao naziv kolekcije.

Kao i svi koji su pioniri u bilo kojoj oblasti života, tako je i Ksenija Atanasijević bila izložena različitim pritiscima unutar Srpske akademije nauka.

Povezana vest:  Novogodišnja šoping groznica u Stadionu

Predstavljanje modela nije, kao što je to uobičajeno, pratila muzika. Naime, specijalno za ovu priliku, Marija Ratković napisala je dramski tekst, koji je čitala glumica Vesna Paštrović. To je svakako dodatno obeležilo sinoćnu prezentaciju i poslalo snažnu poruku o borbi koje su žene vodile za svoju ravnopravnost.

Nakon 30tak modnih revija i pratećih programa, se preko 75 dizajnera10tak brendova i pred oko 10 000 posetilaca, na 5 gradskih lokacija završen je program jesenje Nedelje mode. Revija srpskih brendova, atraktivni domaći dizajneri, podrška mladim autorima, izložbeni program, promocija drugačijih kultura u saradnji sa Republikom Korejom, zatim, društvena angažovanost kroz učešešće u nacionalnoj akciji „Rak je izlečiv“ jesu najkraće nabrojani elementi koji su obeležili 44. izdanje vodeće modne manifestacije u ovom delu Evrope.

Povezana vest:  Besplatno proverite zdravlje svojih pluća

Na kraju, finale događaja jeste svečana dodela nagrada koja će biti održana 14. novembra u hotelu Metropol, kada ćemo saznati koje su najbolje modne revije, kolekcije, ko su najbolji manekeni, najstilizovanijji posetioci, kao i šminkeri, frizeri i drugi vredni saradnici koje često ne vidimo, ali čiji rad izuzetno doprinosi kako kvalitetu scensog nastupa tako i čitavog projekta.

Povezana vest:  Preko 3000 mladih posetilo RASPUST ZA Dž u Domu omladine Beograda!

PHOTO: Đorđe Tomić

By | 2018-11-03T16:28:27+00:00 novembar 3rd, 2018|U trendu|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.