festival_nauke_konferencija_2010Četvrti festival nauke – Oči u oči sa naukom

 

Beogradski festival nauke, koji će biti održan 3, 4. i 5 decembra, okupiće više od 300 mladih naučnika, koji će otkriti nove ideje i predstaviti potpuno drugačije sagledavanje života oko nas.

Četvrti po redu Festival nauke održava se na tri lokacije: u RK „Kluz” će biti predstavljene 32 interaktivne postavke, u Studentskom kulturnom centru će se održati predavanja i radionice za najmlađe, kao i mini filmski festival, a u galeriji Narodne banke Srbije je poseban program „SUTRA”.

Povezana vest:  CELLU DESTOCK SERUM FLASH - prvi Vichy serum koji u trenutku izglađuje kožu i smanjuje vidljivost celulita za 14 dana

Po prvi put u Srbiji, naučni klovnovi koji dolaze iz Italije i Francuske, predstaviće svoju neobičnu profesiju domaćoj publici. Tajanstvena kriptozoologija iz Italije u Srbiju šalje, još neviđenu, izložbu „mitskih” životinja. Iz Nemačke stiže postavka „Orbitone”, iz Amerike projekat „Eyewriter”, iz Španije ciklus naučnih filmova, a British Council tradicionalno pomaže program inspirativnih predavanja.

Interaktivno, zanimljivim ogledima, brojnim predavanjima i radionicama, Festival nauke posetiocima na razumljiv način predstavlja dostignuća iz oblasti robotike, fizike, matematike, astronomije, farmacije, fizičke hemije, arheologije, geologije, psihologije i biologije.

Povezana vest:  Dečiji sajam se bliži

Festival nauke održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, a cena karte je 300 dinara.

Kao najveći događaj za promociju nauke u regionu, Festival nauke je prošle godine za tri dana posetilo 17.000 ljudi.