airbus_logoSrpske studente, učesnike Erbasovog konkursa “Letite na svojim idejama” ocenjivaće vrhunski svetski stručnjaci

 

Članovi žirija biće direktor Nemačkog vazuhoplovnog centra, potpredsednik javnih, državnih i poslova za zaštitu životne sredine u kompaniji „Emirati“, osnivač nagrađene lou-kost kompanije „Go“ i direktor globalnih vesti na kanalu BBC.

Našu zemlju na takmičenju će predstavljaće nekoliko timova studenata.

Erbas je pozvao studente širom sveta da prijave svoje radove na temu zelenije avio-industrije, a pobednički tim osvojiće nagradu od 30 000 evra. Oni koji se plasiraju u finale koje će se održati u junu sledeće godine u Parizu suočiće se sa komisijom na čijem čelu je čuveni profesor Verner, predsednik Nemačkog vazduhoplovnog centra koji takođe deluje i kao nemačka svemirska agencija. Pored njega, u žiriju će biti i Barbara Kasani, osnivač i izvršna direktorka lou-kost kompanije “Go” sa sedištem u Londonu. Barbara Kasani je takođe jedan od autora uspešne kampanje za kandidaturu Londona za domaćina Olimpijade 2012. godine. Ostali članovi žirija će biti Endrju Parker, potpredsednik javnih, državnih i poslova za zaštitu životne sredine u jednoj od vodećih svetskih avio-kompanija „Emiratima“ i Piter Horok, direktor svetskih vesti na najvećem svetskom multimedijalnom kanalu BBC.

Povezana vest:  Beč: FemCities konferencija 2017.

U žiriju će takođe biti i visoki predstavnici Erbasa, među kojima i izvršni potpredsednik za inženjestvo Erbasa i pokrovitelj konkursa Šarl Šampion.

 

Takmičenje “Letite na svojim idejama” se zatvara 30. novembra. Pet timova koji prođu u finale osvojiće VIP putovanje u Pariz na veliki međunarodni aero-miting na aerodromu “Le Burže”. Glavna nagrada za pobednički tim je 30 000 eura.

Povezana vest:  Osetite idealan odmor u Dubrovniku – posetite Bavarin, jedan od najzanimljivijih street food festivala u Hrvatskoj