Manifestacija Vinski maraton će po treći put biti održana 21. septembra na Paliću. Veliki uspeh prva dva Vinska maratona pokazao je da manifestacija ima potencijal da bude među najvažnijim i najposećenijim u Srbiji.

Vinski maraton je manifestacija koja spaja naizgled nespojivo – trčanje, vino, muziku, gastronomiju i zabavu i namenjena je svima koji žele da se sa porodicom i prijateljima zabave i uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, gde ih u prelepo uređenim vinogradima i vinarijama očekuju odlično vino, gastronomski specijaliteti i muzika.

Od svog prvog izdanja Vinski maraton je imao međunarodni karakter, tako da su pored trkača iz cele Srbije, na vinskoj stazi trčali i takmičari iz Nemačke, Velike Britanije, Amerike, Brazila, Kazahstana, Turske, Singapura, Češke, Crne Gore, BiH, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i drugih zemalja. Novina prošle godine je bio festival sira Vojvodina Cheese Fest, a ove godine će biti dvostruko veći broj izlagača, koji će svoje najbolje sireve ponuditi učesnicima Vinskog maratona i na okrepnim stanicama i u Degustacionoj zoni.

Povezana vest:  Gubitak proizvođača Barbika manji od očekivanog

I ove godine će biti organizovane dve trke – Vinska trka (21,1 km) i Trka uživanja (10 km), a kostimirani trkači će pokazati da trčanje nikada nije bilo zabavnije. Posle trka takmičare i sve posetioce očekuju: besplatni koncerti, zabavna takmičenja, degustacije vina, vinske radionice, vožnja vinskim brodom, vinske ture, provod u čardi i vinski piknik. Na sajtu manifestacije www.vinskimaraton.rs se nalaze sve informacije o načinu prijave i promotivnim cenama za rane prijave za učešće na ovim zanimljivim trkama.

Povezana vest:  Calzedonia predstavlja kolekciju leto 2012. namenjenu svakoj ženi!

U Srbiji su mnoge regije poznate po svojim vinogradima i kvalitetnim vinima, a upravo palićke vinarije su odlučile da otvore svoje vinograde kroz koje će trčati učesnici trećeg Vinskog maratona u Srbiji. Vinski maraton je manifesatacija koja je izuzetno važna za turističku destinaciju Palić jer pruža učesnicima mogućnost da uživaju u našoj prirodi, u vinima i vinogradima, kao i gastronomiji. Manifestacija svake godine beleži sve veću popularnost i nama je drago da možemo da ugostimo goste iz zemlje i inostranstva. Na ovaj način se šalje najlepša razglednica  Palića! ”, rekao je Nebojša Daraboš, direktor Parka Palić.

Povezana vest:  Zdrav i aktivan život u fokusu MIKSER KIDS MARKETA

Vinski maraton će doneti svoj karnevalski duh i u Beograd, u sklopu svoje velike promocije, u junu mesecu, na jednoj prelepoj i nesvakidašnjoj lokaciji, a o čemu će uskoro biti objavljeno više informacija.

Ispunjeni su osnovni ciljevi koje su od početka podržali, pored Parka Palić i Turističke organizacije Srbije, i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a od prošle godine i Pokrajinska vlada, tako da će ove godine Vinski maraton zauzeti važno mesto na mapi kulturno-sportskih dešavanja u zemlji i regionu.

Vinski maraton na Paliću je prilika da se uverite zašto su ovakve manifestacije glavna atrakcija najpoznatijih vinskih regiona u svetu!

PHOTO: Ivana Čutura