Trag fondacija dvanaestu godinu za redom dodelila je VIRTUS nagrade za filantropiju kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, s ciljem da se oda priznanje i javno istaknu kompanije i pojedinačni darodavci koji na strateški način podržavaju razvoj zajednica i tako daju najbolji primer drugima. Dobitnicima su nagrade uručili Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja, Kajl Skat, ambasador SAD u Srbiji, Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji, Frederik Mondoloni, ambasador Francuske u Srbiji, i Rut Stjuart, ambasadorka Australije u Srbiji.

Povezana vest:  ŽURKE U BEOGRADU POVODOM OTVARANJA SEZONE ''PUROBEACH''

Dobitnik Glavne nagrade za doprinos na nacionalnom nivou je kompanija Banca Intesa a.d. Beograd. Za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje nagradu je dobila kompanija CRH Srbija d.o.o. Popovac, a nagrada za dugoročno partnerstvo poslovnog i neprofitnog sektora pripala je kompaniji Philip Morris Operations a.d. Niš. Kompanija Bosis d.o.o. iz Valjeva dobitnik je nagrade u kategoriji malo i srednje preduzeće, dok je nagradu za individualni doprinos filantropiji dobio Milomir Glavčić, penzioner iz Kanade koji već sedam decenija putem donacija pomaže ljudima u Srbiji. Dobitnici specijalnih nagrada su Filip Filipović za pomoć stanovništvu u ruralnim područjimaMario Milaković iz Beograda za međugeneracijsko povezivanje, Ljubinka Vivčar iz Beograda za doprinos zadužbinarstvu, dok je nagradu za mladog filantropa dobioStefan Nikolić, mladi filantrop iz Vršca.

Povezana vest:  Modno-umetnički performans “Dizajniranje snova” Vladane Radosavljević i Petra Smiljanića

Kroz VIRTUS nagradu, ustanovljenu 2007. godine, Trag fondacija već 12 godina promoviše filantropiju u našoj zemlji i podstiče veći broj kompanija i pojedinaca da se uključe u programe i inicijative za opšte dobro. Odličan odziv prijavljenih svake godine, posebno prijavljenih kompanija, pokazuje da je filantropija u mnogome postala sastavni deo strategija poslovanja većinskog dela korporativnog sektora. Kompanije su učestvovale u različitim filantropskim projektima, kroz donacije u novcu i robi, volontiranje, transferu znanja.

Povezana vest:  „Generations”: Fashion&Friends kampanja koja ne poznaje godine

VIRTUS nagrada za 2018. godinu se realizuje uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.