Kao što je najavljeno, Starbucks otvara svoju prvu prodavnicu u Srbiji, a napokon je određen i tačan datum. U utorak, 16. aprila, međunarodni lanac kafeterija svim beogradskim ljubiteljima kafe otvara svoja vrata u šoping centru Rajićeva.

Novootvorena kafeterija, smeštena u srcu Knez Mihailove ulice, prostire se na površini od 175 metara kvadratnih sa ukupno 104 sedeća mesta, uključujući 41 mesto na terasi. Moderni enterijer pružiće priliku gostima da uživaju sa prijateljima, kao i da pronađu odgovarajući ambijent za poslovne sastanke, rad ili učenje. Dekor restorana je osmišljen u stilu prepoznatljivih boja brenda, a detalji i grafika u lokalu dočaravaju proces pravljenja zrna kafe.

Povezana vest:  Zašto su usne tako zanimljive?

Ljubitelji kafe grada Beograda mogu da očekuju kafu najvišeg kvaliteta sačinjenu od 100 odsto arapskog zrna, koju će obučeni kafe majstori prilagoditi željama svakog gosta ponaosob. Starbucks koristi isključivo arabika kafu iz preko 30 zemalja celog sveta. Veliki broj farmera, saradnika i dobavljača čine ogroman ekosistem, omogučavajući ponudu kafe u malim količinama i na meru. Ovakva zajednica osigurava da naši kvalitativni, ekološki i etički standardi budu ispoštovani. Saradnjom sa raznolikom grupom, Starbucks ne samo da je u mogućnosti da ponudi mušterijama raznovrsne standardne, retke i sezonske vrste kafe, već podržava i ukupni rast i stabilnost zajednice proizvođača kafe.

Povezana vest:  Finalni izbor za najlepše jaje velike uskršnje radionice Delta Cityja

Karta pića u beogradskoj Starbucks kafeteriji sastojaće se iz svih standardnih, kao i prolećnih promotivnih napitaka. Širok izbor kolača, grickalica, sendviča i jogurta pripremaće se za goste kafeterije, a osim toga, u kafeteriji će moći da se kupe i pakovanja kafe u zrnu, klasične Starbaks šolje, sezonske kolekcije šolja koje čuvaju toplotu i razni brendirani proizvodi, kao što su aparati za kafu i porcelan.

Povezana vest:  Ljubitelji joge prihvatili izazov u Botaničkoj bašti

AmRest je vodeći rukovodilac Starbaks kafeterija za centralnoevropski region, a Srbija će biti još jedno novo tržište na kojem će kompanija otvoriti prvu Starbucks radnju. Adam Mularuk, predsednik za Starbucks u AmRestu je izjavio: „Izuzetno se radujemo što ćemo doneti jedinstveno Starbucks iskustvo potrošačima u Srbiji, otvaranjem naše prve kafeterije u Beogradu. Ova zemlja ima bogatu tradiciju ispijanja kafe, a nama je zadovoljstvo što ćemo postati njen deo, stvaranjem mesta na kojem potrošači mogu da uživaju u kafi visokog kvaliteta i otkriju našu strast.“