Tradicionalna uskršnja donacija Banci hrane Beograd – prikupljeno više od 10 tona namirnica za najsiromašnije

///Tradicionalna uskršnja donacija Banci hrane Beograd – prikupljeno više od 10 tona namirnica za najsiromašnije

Tradicionalna uskršnja donacija Banci hrane Beograd – prikupljeno više od 10 tona namirnica za najsiromašnije

U zajedničkoj humanitarnoj uskršnjoj akciji kompanije Delez Srbija, Imlek, Somboled i Moć prirode donirale su Banci hrane Beograd više od dve i po tone namirnica.

U okviru ove akcije donirane su životne namirnice i raznovrsni proizvodi neophodni za svakodnevni život socijalno ugroženih građana.

„Za nas je posebno značajno što smo hranu donirali sa našim partnerima i što smo zajednički ulepšali praznike velikom broju ljudi.“, izjavila je Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija i održivog poslovanja kompanije Delez Srbija.

Humanitarna akcija organizovana je tradicionalno u Distributivnom centru kompanije Delez Srbija u Staroj Pazovi gde je i svečano uručena ova velika donacija. Mleko, čokoladno mleko, cvekla, ajvar i razne salate, pirinač distribuirani su članovima Saveza gluvih i nagluvih – organizacija iz Sombora.

Povezana vest:  Chevrolet filmsko veče spaja svetla Holivuda i studente za pogled iza kamere na snimanju filma

Radmila Ivetić, predsednica udruženja Banka hrane Beograd, rekla je da su donacije dobrodošle uvek, a posebno su značajne u vreme praznika.

„Solidarnost je ono što treba da pokažemo svakodnevno, jer onima koji nemaju to mnogo znači. Velike donacije su veoma važne jer omogućavaju da u isto vreme obradujemo veliki broj naših korisnika“, rekla je Radmila Ivetić.

Ovoj humanitarnoj akciji prethodile su i pretpraznične donacije organizovane u radnjama Delez Srbija, koje su omogućile kupcima da i ove godine pokažu solidarnost.

Povezana vest:  Elin ne ostavlja Tigera Woodsa zato što je ponovo trudna

Povodom uskršnjih praznika, Banka hrane Beograd je organizovala tradicionalnu akciju prikupljanja namirnica u saradnji sa kompanijom Delez Srbija. U 12 gradova prikupljana je hrana za 28 organizacija, a učestvovale su 72 prodavnice Maxi, Tempo i Shop&Go. Građani su pokazali zavidnu solidarnost i prikupljeno je ukupno 8.048 kg raznih namirnica koje su podeljene članovima udruženja-učesnika akcije.

Saradnja Delez Srbije i Banke hrane Beograd traje više od 10 godina, a pre četiri godine pokrenut je poseban projekat „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju. Zahvaljujući ovom projektu kompanija Delez Srbija je najveći donator Banke hrane Beograd. Tokom trajanja projekta, više od 4000 tona hrane našlo je svoj put do onih kojima je potrebna pomoć.

Povezana vest:  Pampers sa dodatnim slojem za dobar noćni san

Banka hrane Beograd koordinira donacije u hrani od donatora, proizvođača hrane i trgovinskih lanaca do organizacija koje ih preuzimaju i distribuiraju svojim članovima. Kompanija Delez Srbija, na mesečnom nivou, donira više od 100 tona voća i povrća. Projekat doniranja voća i povrća svakodnevno olakšava život za 9000 ljudi. Samo u prethodnoj godini kroz ovaj projekat donirano je 1.200 tona namirnica.

 

By | 2019-05-11T00:19:37+00:00 maj 10th, 2019|U trendu|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.