Stefan Đoković je dobitnik nagrade Upcoming Star – nagrade za novo, kreativno ime na dizajnerskoj sceni, koje se ističe originalnim kreacijama i visokom produkcijom.

Nagrada mu je uručena u Splitu na prestižnom događaju My Global Fashion Awards u prekrasnom dvoru Perivoja, koji je poslužio kao sjajna kulisa za spektakularno veče.

Pored Stefana, nagradu „Outstanding Achievement 2018“ su dobili Nenadu Radujević, koji je zaslužan za doprinos razvoju regionalne modne industrije i Jelena Ivanović za popularizaciju modelinga i lansiranje internacionalnih karijera modela iz cijele regije.

U oskarovskom stilu program su vodili glumac Slavko Sobin i televizijska novinarka Andrea Andrassy. Žiri je radio u sastavu Nenad Korkut,  Neda Makjanić- Kunić, Zvona Vučković, Josip Grabovac, Marco Consoli i Vanja Ljubić. Domaćini su prednost u dodeli dali laureatima koje su ugostili iz Srbije i Italije.

Povezana vest:  Sinonim za autentičnost i hrabrost: Nova Camper kolekcija za proleće

Nagradu za „Dizajnera muške odeće“ proglašen Tomislav Bahorić, „Dizajner ženske odeće“ Arileo, nagradu za „Dizajnera modnih dodataka“ osvojila je Splićanka Tamara Bombardelli, za „Modnog fotografa 2018“ proglašena je Mare Milin. „Model 2018“ je Ana Lea Janžić dok je nagrada „MGF bloger 2018“ dobila svjetski poznata blogerka Tamara Kalinić koja sarađuje sa svetskim poznatim dijanerima i brendovima, te je sama lansirala liniju naočara naziva So Shady. Ove godine dodeljena je i nagrada za „Životno postignuće i doprinos modi“ a statuu je ponela kući Tihana Harapin Zalepugin, žensa s velikim iskustvom u modnom svietu koja je mnoge manekenke vinula u zvezde, radila na organizaciji Eurosonga, vodila PR Zagrebačkoj filharmoniji i onda dobila ponudu za rad u direkciji Miss Hrvatske. Nakon Miss Hrvatske odlučila je sabrati sve što je naučila na sceni i iza nje i tako je nastala Talia model. Judita Franković je proglašena „Modnom ikonom 2018“, a glavna nagrada „MGF Award“ otišla je u ruke Juraju Zigmanu za izuzetnu posvećenost brendu koja se odnosi na kompletan imidž, predstavljanje i rezultate, te inovativnost i širenje brenda van granica Hrvatske. U njegovim kreacijama nastupale su svetski poznate zviezde poput Fergie, Bebe Rexhe, devojaka iz grupe Little Mix, Nicki Minaj i Cheryl Cole.

Povezana vest:  Sa visokom zaštitom od sunca do idealne kože uz liniju Vichy CAPITAL SOLEIL

Zaštitno lice manifestacije je bila Paula Buljan top model. Poseban doživljaj bio je after party organizovan dan nakon dodele u Laganiniju Palmižana.