Split je protekle nedelje odisao glamurom,  svako je želeo da bude deo druge po redu prestižne dodele modnih nagrada My Global Fashion Awards u prekrasnom dvoru splitskog Perivoja, koji je poslužio kao sjajna kulisa za spektakularno veče.

Kao prave hollywoodske zvezde na  crvenom tepihu zasjali su brojne zvanice iz modnog, kulturnog i javnog života Hrvatske ali i regiona  i pokazali svoje toalete u „black&white“ izdanju, koju su ovo veče učinile još glamuroznijim.

U oskarovskom stilu program su vodili glumac Slavko Sobin i televizijska voditeljka Andrea Andrassy.

Medju brojnim modnim zvanicama i dobitnicima ovih prestižnih nagrada našli su se i predstavnici beogradske modne scene. Po prvi put organizatori su želeli da odaju priznanje i ljudima koji svojim radom doprinose razvoju reginalne mode.

Tako je Outstanding  Achievement Award za 2018.  dodjeljena  Nenadu Radujeviću koji svojim radom doprinosi popularizaciji regionalnih dizajnera i razvoju saradnje regionalnih modnih scena. Naglašeno je i da je kao osnivač Clicka, prve privatne agencije za modu na teritoriji ex Jugoslavije, pokrenuo projekat Belgrade Fashion Week, koji se od 1996. godine  realizije kao prvi projekat takve vrste u celoj istočnoj i jugoistočnoj Evropi. Rezultati koje Beogradska nedelja mode postiže sve su vidljiviji ne samo u našem regionu već i u većim modnim centrima, kao na primer na London Fashion Weeku gde zahvaljujući Nenadu i njegovom timu svake godine naš region predstavi bar po jednog od svojih inovativnih dizajnera na reviji Ones to Watch  u okviru Fashion Scout programa.

Povezana vest:  Počela velika SBB-ova akcija čišćenja Beograda i Srbije - „Zajedno za lepši komšiluk"

Outstanding Achievement Award dodeljena je i Jeleni Ivanović, kao priznanje popularizaciji modelinga i lansiranje internacionalnih karijera modela iz celog regiona. Devedesetih je kao jugoslovenski model hodala svetskim pistama, bila muza Jean Paul Gaultiera, a nakon uspešne modeling karijere osnovala  Model Scouting Office sa sedištem u Beogradu,  matičnu agenciju koja danas slavi 10 godina uspeha! Svoje bogato iskustvo prenosi na nova lica iz celog našeg  regiona, izvodi  ih na put pouzdanog i vrhunskog svetskog modelinga i priznata je i poštovana u svetskim fashion krugovima.

Nagrada „MGF bloger 2018“ dobila je naša svetski poznata blogerka Tamara Kalinić koja sarađuje sa brojnim svetksi poznatim dijanerima i brendovima, ali je i sama lansirala liniju naočara – So Shady.

Još jedna nagrada otišla je u Beograd – nagrada „Up Coming Star 2018“ pripala je mladom dizajneru Stefanu Đokoviću koji se ističe originalnim kreacijama i visokom produkcijom.

Povezana vest:  Venčali se Penelopa Kruz i Havijer Bardem

Nagrada za „Master Tailor 2018“ otišla je u ruke poznatom italijanu Luci Morittu koji  je član drevnog sveučilišta osnovanog 1575. godine u Rimu, i skuplja dragoceno nasljeđe i prerađuje ga kroz potragu za lepotom i harmonijom u detaljima.

Cenjeni žiri u sastavu Nenad Korkut,  Neda Makjanić- Kunić, Zvona Vučković, Josip Grabovac, Marco Consoli i Vanja Ljubić nije imao nimalo lak zadatak od najboljih hrvatskih modnih radnika izabrati one najbolje.

Tako je za „Dizajnera muške odeće“ proglašen Tomislav Bahorić, „Dizajner ženske odeće“ Arileo, nagradu za „Dizajnera modnih dodataka“ osvojila je splićanka Tamara Bombardelli, za „Modnog fotografa 2018“ proglašena je Mare Milin. „Model 2018“ je Ana Lea Janžić.

Ove godine dodjeljena je i nagrada za „Životno postignuće i doprinos modi“ a statuu je ponela  Tihana Harapin Zalepugin žena s velikim iskustvom u modnom svetu od jugoslovenskih vremena do danas, koja je mnoge manekenke vinula u zvezde, radila u direkciji Miss Hrvatske, na organizaciji Eurosonga u Zagrebu, vodila PR za Zagrebačku filharmoniju… već više od 15 godina uspešno vodi svoju agenciju Talia model.

Povezana vest:  Nova ispovest autorke bestselera "Mi deca sa stanice ZOO"

Na ovoj glamuroznoj večeri  prisustvovali su i brojne VIP osobe iz Hrvatske i regiona – glumica Ana Gruica, pjevačica Andrea Šušnjara, Iris Rajčić, Anamarija Asanović, dr. Dinko Kaliterna,  italijanska novinarka Gili Biegun iz Joys Magazina, a iz Beograda, Goga Grubješić, osnivača Superstar agencije  ali ovog puta i  u svojstvu konsultanta MGF Awards, fotograf Miša Obradović, scenograf Gordana Brković i mnogi drugi.

‚‚Zadovoljna sam da je sve prošlo onako kako sam i zamislila, drago mi je što su svi veseli i nasmejani bez obzira jesu li ili nisu osvojili nagrade‚‚ – kazala nam je organizatorka i osnivač MGF Awrads Gianna Apostolski.

Dodajmo samo da se zabava nastavila sutradan na velikom MGF Party-u  na Hvaru u Laganini Lounge Baru gde su odabrani gosti mogli uživati u moru, suncu, vrhunskoj hrani, piću i dobroj zabavi.